Izvor: HotSport.rs, 27.Nov.2015, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POPOVIĆ: Pred nama je mali gradski derbi

U 19. kolu Superlige Čukarički gostuje na Karaburmi, OFK Beogradu, u subotu od 13 časova.

U prvom delu sezone na Banovom brdu je bilo 1:0. Jedini gol u tom susretu postigao je Andrija Pavlović.
– Sutra je mali gradski derbi. Očekuje nas vrlo teška i zahtevna utakmica iz više razloga. OFK Beograd je stari beogradski superligaš, nezgodan domaćin. Imaju iskusan i dobar tim koji je pobedio u prošlom kolu. Novog i iskusnog trenera koji je doneo novu energiju. Počelo >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << je da se igra već po nekim zimskim uslovima, ali mi smo spremni. Ako želmo da ostanemo na ovoj poziciji, do koje smo se teško popeli, moramo da odigramo dobru utakmicu i da ostvarimo dobar rezultat. Ne možemo da računamo na Tijaga, Lukaš ne igra zbog kartona kao i Mandić. U timu će biti Sale Jovanović koji se oporavio. Kadrovska situacija nije sjajna, ali ona ne može nikako da bude alibi pred ovu utakmicu. Jedan fudbalski tim čini 20 igrača koji samo čekaju svoju šansu – rekao je trener Zoran Popović.
Nenad Mirosavljević je istakao:
– Biće to vrlo važna i u isto vreme mnogo teška utakmica za nas. Igramo protiv ekipe koja ima nekoliko dobrih i iskusnih pojedinaca. Pre svega mislim na Ivicu Jovanovića, Subašića, Planića koji je mlad igrač, a ima zavidno iskustvo iza sebe. Imamo tradiciju pozitivnih rezultata što se tiče utakmica sa OFK Beogradom i želimo tako da nastavimo, ali se time ne opterećujemo. Na sutrašnji meč gledamo kao i na svaki drugi. Idemo sa željom da pobedimo. Da li je to OFK Beograd ili neka druga ekipa, to nas ne zanima. Stigli smo do drugog mesta i hoćemo da tu ostanemo. Pred nama je teška prepreka i iskreno se nadam da ćemo uspeti da je preskočimo na najbolji mogući način – objasnio je Mirosavljević.
 
Do pauze pred Čukaričkim je još pet utakmica, četiri u prvenstvu i jedna u kupu.
– Imamo izuzetno težak raspored koji bi bio težak i u boljim vremenskim uslovima, a ne u decembru. OFK Beograd, pa Javor, pa Zvezda, onda Radnički Niš i na kraju Voždovac. Ako je moguće, hteli bismo da ostanemo na ovom mestu. Kao krajnji neki cilj je da budemo među četiri tima, da se dobro pripremimo za proleće i da opet krenemo u borbu za Evropu. Očekujem da budemo što bolje plasirani, da iz predstojećih teških gostovanja osvojimo što više bodova i da posle toga podvučemo crtu i vidimo šta nam je raditi na proleće – jasan je Popović.
Čukarički je prošle sezone na Karaburmi u prvenstvu slavio sa ubedljivih 4:0. Glavi arbitar sutrašnjeg meča biće Nenad Đokić.
The post POPOVIĆ: Pred nama je mali gradski derbi appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.