POKORIO PLANETU: Dejan Savić najbolji trener sveta

Izvor: Kurir, 09.Jan.2016, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POKORIO PLANETU: Dejan Savić najbolji trener sveta

Svetsko udruženje vaterpolo trenera proglasilo je selektora reprezentacije Srbije Dejana Savića za najboljeg vaterpolo stručnjaka u 2015. godini.

Anketa je trajala skoro dva meseca, a pored brojnih članova udruženja pravo glasa su imali i svi ljubitelji vaterpola.

Savić je trenerskim poslom počeo da se bavi po završetku blistave igračke karijere i prve uspehe ostvario je vodeći Crvenu zvezdu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sa kojom je osvojio dve titule prvakaSrbije, dva šamponska pehara u nacionalnom kupu i titulu klupskog prvaka Evrope 2013. godine.

Nacionani tim je preuzeo u decembru 2012. godine i na prvom zvaničnom takmičenju, svetskom prvenstvu 2013. godine, reprezentacija Srbije je bila sedma, a potom je usledio briljantan niz pobeda.

U 2014. godini reprezentcija Srbije je trijumfovala na šampionatu Evrope, u Svetskoj ligi i na Svetskom kupu, da bi prošle godine naši vaterpolisti, pod vođstvom Savića, postali prvaci sveta, a odbranili su titulu i u Svetskoj ligi, čime su izborili olimpijsku vizu.

Autor: Kurir sport

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.