POČINJE RASPLET U LIGI ŠAMPIONA Kome treba Nejmar? Pogba i Mbape spremni za spektakl

Izvor: Press, 12.Feb.2019, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POČINJE RASPLET U LIGI ŠAMPIONA Kome treba Nejmar? Pogba i Mbape spremni za spektakl

Liga šampiona se posle dva meseca pauze vraća na velika vrata utakmicom zbog koje na 90 minuta vredi pomeriti sve obaveze. Mančester junajted večeras (21) na “Old Trafordu” dočekuje Pari Sen Žermen, ali u potpuno drugačijem raspoloženju oba kluba.
Foto:Blic
Sredinom decembra, Junajted je bio tim s kojim se sprdala >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Evropa, dok su Parižani izgubili samo jedan od 24 meča. Da su se tada sreli, sve manje od 5:0 za PSŽ bilo bi čudo. A danas? Pari Sen Žermen je u nedelji za nama izgubio od Liona, igrao produžetke sa nižerazrednim Vilefranšom i pobedili Bordo sa penala. Pritom, na Ostrvo stižu bez povređenih Nejmara, Kavanija i Menijea.
Foto: Tanjug/AP

S druge strane, klub iz Mančestera je na 11 mečeva produžio seriju bez poraza. Englezi igraju toliko dobro da je Ole Gunar Solskjer dobio ponudu da i po završetku sezone ostane na klupi. Znači, da očekujemo 5:0 za Junajted?
- Ovako, Nejmar je vrhunski fudbaler i PSŽ je slabiji bez njega u sastavu. Međutim, čak i ovakav PSŽ može da pobedi Mančester. Toliko o favoritima - rekao je bivši defanzivac “đavola” i trener PSŽ-a Loran Blan.

Timovi ne mogu da se pohvale vrhunskim odbranama i očekuje se da će se borba voditi na sredini terena. U prevodu, to znači da će sve zavisti od Pola Pogbe, koji pod Solskjerom ima osam golova i pet asistencija, i našeg Nemanje Matića. PSŽ nema adekvatan odgovor, tako da će rezultat zavisiti od individualnih kvaliteta Kilijana Mbapea. Mladi Francuz je na 27 mečeva postigao 22 gola, uz 14 asistencija, međutim bez pomoći Nejmara i Kavanija biće usamljen u napadu i prepušten na milost i nemilost defanzivaca Mančestera.
Foto: IAN LANGSDON / EPA;
- O Mbapeu ne bi trebalo da trošimo reči. Podjednako je opasan na svakom delu terena i moraćemo dobro da ga pazimo. Ali siguran sam da slično razmišljaju i Francuzi kada su naši fudbaleri u pitanju - kratak je bio Solskjer.
U drugom meču večeri, na Olimpijskom stadionu se sastaju Roma i Porto. Rimljani nastavljaju sa promenjivom formom, ali dobra je vest da se polako stišava rat između tifoza i Aleksandra Kolarova. Kapiten srpske reprezentacije je bio strelac u pobedi nad Kjevom (3:0) i potvrdio da bez njega nema ni igre Rome. Podršku Kolarovu dao je i kapiten Danijele de Rosi.
- Nalazim se između dve vatre jer obožavam naše navijače, dok s druge strane Kolarov mi je kao brat. On je neverovatan profesionalac i veoma je privržen timu. Uvek je potpuno posvećen treningu, čak i u teškim uslovima - iskren je De Rosi.

Kolarov će zauzeti mesto u startnoj postavi za meč sa Portom, koji je odigrao 1:1 sa Moreirenseom i sada ima samo bod više od drugoplasirane Benfike.
Sutra (sreda, 13. februar) se sastaju Ajaks - Real, odnossno Totenhem - Borusija Dortmund, a sledeće nedelje su na programu ovi mečevi osmine finala: Liverpul - Bajern, Lion - Barselona, Atletiko - Juventus i Šalke - Mančester siti.
Finale Lige šampiona se igra 1. juna na stadionu “Vanda metropolitana”, gde je domaćin madridski Atletiko.
Mančester siti favorit za trofej
Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija

Najveće svetske kladionice se slažu u jednom - Mančester siti je favorit za osvajanje Lige šampiona. Kvota na „građane“ je 3:1, to jest na jedan uložen dinar dobićete tri. Na drugom mestu je Barselona (kvota 9:2), dok je Juventus treći (13:2) najviše zahvaljujući fantastičnom Kristijanu Ronaldu. Pari Sen Žermen se i dalje visoko kotira (7:1), iako u osmini finala igra sa Mančester junajtedom (28:1), kao i Liverpul (9:1), čiji je rival Bajern (12:1). Branilac trofeja madridski Real je tek na šestom mestu među favoritima - 11:1.
LIGA ŠAMPIONA, OSMINA FINALA
Utorak, 12. februar
Mančester junajted - PSŽ 21
Roma - Porto 21

Sreda, 13. februar
Ajaks - Real 21
Totenhem - Borusija D. 21
Utorak, 19. februar
Liverpul - Bajern 21
Lion - Barselona 21
Sreda, 20. februar
Atletiko - Juventus 21
Šalke - Mančester siti 21
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Junajted bi "odbačenog" iz Pariza!

Izvor: Sportske.net, 12.Feb.2019

U toku je meč dva rivala u Ligi šampiona, pa ne treba da čudi da se ova informacija pojavila baš danas...Pred susret na "Old Trafordu" između domaćeg Mančester Junajteda i gostujućeg PSŽ-a, engleski mediji plasiraju zanimljivu spekulaciju...Naime, fudbaler francuske ekipe Adrien Rabio je nova...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.