Izvor: MozzartSport.com, 11.Apr.2021, 13:57

PLS: Radnički, Radnički i Radnički, a samo Piroćanci favoriti

Danas je na programu četiri duela drugog ranga Srbije

Učinak od jednog osvojenog boda u poslednja tri kola pokazuje da je Radnički iz Kragujevca na putu ka Superligi očigledno naišao na neosvetljen tunel, a da od njega samog zavisi kojom brzinom će dospeti do njegovog kraja. Crveni sa Čika Dače danas će pokušati da prekinu post na gostovanju Žarkovu, u sklopu 27. kola Prve lige Srbije (16.00).

Radnički je lider drugoligaškog nadmetanja, sa četiri boda >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << više u odnosu na drugoplasirani Kabel, koji danas igra svoj susret u Čačku protiv Borca, dok bi trećeplasirana Kolubara da zbaci barem jednog od njih sa pozicija koje vode u najviši rang.

16.00: (2,60) Žarkovo (2,85) Radnički KG (2,90)

Gostovanje vrlo neugodnom OFK Žarkovu, koju sa klupe predvodi nekadašnji strateg kragujevačkog prvoligaša Dejan Nikolić, dolazi u možda najnepovoljnijem trenutku za Crvene. Svesni su učenici Aleksandra Linte da bi im još jedan loš rezultat u nizu dodatno "dosolio" ranu i u izvesnoj meri im poremetio superligaške planove, ali bi sa druge strane trijumf u Žarkovu predstavljao preko potrebnu injekciju samopouzdanja za samu završnicu sezone.

"Nikome od nas nije prijatno posle dva poraza u poslednja tri kola, ali ne bih rekao da se radi o bilo kakvoj vrsti ozbiljnije krize. I dalje držimo primat na tabeli, i dalje smo glavni favorit za plasman u Superligu, samo je potrebno da što pre ponovo pronađemo pobednički ritam", rekao je za klupski sajt levi bek Radničkog 1923 Igor Vićentijević.

Kada je reč o domaćinu, on se nalazi ugodno ušuškan na šestoj poziciji, bez većih šansi da se umeša u borbu za promociju, ali i na bezbednoj razdaljini u odnosu na zonu ispadanja. Žarkovčani su posle prilično mršavog bodovnog učinka u prva dva prolećna kola uspeli da podignu formu na željeni nivo i naprave niz od četiri uzastopne pobede, koji su prekinuli porazom na gostovanju gradskom rivalu IMT-u. Usledio je potom minimalan trijumf u susretu sa Radničkim iz Pirota, dok su u prošlom kolu izabranici Dejana Nikolića poklekli na gostovanju novosadskom Kabelu.

Nisu fudbaleri Radničkog 1923 lako izlazili na kraj sa Žarkovčanima prethodnih sezona, bez obzira na pozitivan skor u međusobnim duelima. Prethodni susret ove dve ekipe, odigran u oktobru prošle godine na stadionu Čika Dača, doneo je pravi vatromet golova, a na kraju su se pobedi od 3:2 radovali Crveni.

Kragujevački prvoligaš će na ovoj utakmici biti oslabljen neigranjem iskusnog Vladimira Ćirovića zbog parnih kartona, kao i štopera Nikole Rađena, koji se još nije u potpunosti oporavio od povrede zgloba.

16.00: (4,00) Zemun (3,10) Radnički Pirot (1,97)

Na preostala dva susreta međusobno se sastaju ekipe koje strepe za status. Zemun dočekuje pirotski Radnički, a Trajal je domaćin Radničkom iz Sremske Mitrovice. Zemunci su zabeležili samo jedan trijumf na 12 prethodnih ligaških susreta i otuda ne čudi zašto su poslednjeplasirani sa najmanjim šansama za opstanak, dok Piroćanci igrju prilično promenljivo. Uspeli su krajem marta da pobede lidera i imenjaka iz Kragujevca, ali to potom nisu verifikovali protiv Žarkova i Borca i otuda su četiri boda daleko od sigurne luke.

Sa druge strane, Trajal je stacioniran prvi ispod crte, ali ima isti broj bodova kao bezbedni Borac. Bodove uglavnom osvaja na domaćem terenu, mada će sad imati posla sa rivalom iz Sremske Mitrovice koja je 14 od 26 bodova sakupila na strani.

PRVA LIGA SRBIJE - 27. KOLO

Nedelja

16.00: (3,10) Borac (2,85) Kabel (2,45)

16.00: (1,62) Trajal (3,45) Radnički SM (5,70)

16.00: (2,60) Žarkovo (2,85) Radnički KG (2,90)

16.00: (4,00) Zemun (3,10) Radnički Pirot (1,97)

Ponedeljak

16.00: Železničar Pančevo - Dinamo Vranje

16.00: Jagodina - Dubočica

16.00: Budućnost Dobanovci - Sloga Kraljevo

16.00: Loznica - IMT

19.00: Kolubara - Grafičar

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.