PL - Dame i gospodo, Artetin Arsenal! (video)

Izvor: Sportske.net, 16.Feb.2020, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PL - Dame i gospodo, Artetin Arsenal! (video)

Čini se da je Španac konačno uspeo da složi kockice.

Katastrofalna sezona za Arsenal, do 26. kola imali su neverovatan učinak, 31 osvojen bod i samo šest pobeda.

Ipak, u 26. kolu dolaze i do sedmog trijumfa, slavili su na "Emiretjsu" protiv ekipe Njukasla sa 4:0 (0:0).

Čini se da se Artetin uticaj sve više oseća i da Španac polako sklapa kockice.

Prvi su ipak pripretili gosti, igrao se 15. minut kada je Žoelinton tukao iz dobre >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << pozicije, ali pored gola rivala.

U drugom delu prvog poluvremena se Arsenal probudio i stvorio par prilika pred golom gostiju, najbolju je u 42. minutu propustio Mustafi, kada mu je jedan od fudbalera Njukasla skinuo loptu sa linije.

Otišlo se ipak bez golova na odmor, da bi nakon samo pet minuta igre "Tobdžije" imale veliku šansu, ali je Nketija pogodio prečku.

A onda, centaršut Pepea sa desne strane, najbolji u skoku Obamejang, koji trese mrežu "Svraka" u 54. minutu.

Samo tri minuta kasnije, fantastičan potez mladog Sake, nakon toga ubacuje loptu na ivicu peterca, na pravom mestu se našao Pepe, koji duplira prednost "Tobdžija".

Usledila je nešto bolja i ofanzivnija igra Njukasla, imali su veliku šansu u 76. minutu, ali je Sent Maksiman pogodio stativu.

Sve je postalo jasno u 90. minutu, kada su domaći igrači odlično istrčali kontru, na kraju je Lakazet proigrao Ozila, koji je sa par metara matirao Dubravku, 3:0.

Nije to bio kraj, duboko u nadoknadi nova prilika za "Tobdžije", Lakazet je na kraju ostao sam pred golom rivala, te je naterao goolmana "Svraka" da i četvrti put vadi loptu iz mreže.

Pobeda Arsenala, koji deluje sve bolje, popravili su igru u defanzivi, Pepe se sve bolje prilagođava na Premijer ligu, mladi fudbaleri iz dana u dan pokazuju da zaslužuju priliku i čini se da Mikel Arteta radi dobre stvari.

Trenutno su 10. sa 34 boda, Njkasl je 12. sa tri boda manje.

Arsenal  -  Newcastle United Резултати Уживо

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.