PENALI: Atletiko - Bajer

Izvor: Mondo, 18.Mar.2015, 00:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PENALI: Atletiko - Bajer

Posle 120 minuta fudbala, Madriđani vode 1:0. S tim rezultatom, za sada je 1:1 u dvomeču.

120' Kraj produžetaka. Penali.

110'
Pokušava i Bajer. Rolfs je dugo vukao loptu i "opalio" sa više od 30 metara. Promašio je gol za oko metar.

107' Evo udarca! Raul Garsija šutira snažno, a Leno izbacuje loptu u korner. Posle prekida, nema nove prilike za domaćina.

105' Kraj prvog produžetka.

U prvih 15 minuta nije se >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dogodilo ništa. Hoće li neko bar šutirati na gol u preostalih 15 minuta? Teško.

90' Idemo u produžetke. I jedni i drugi su ih imali u podsvesti u većem delu meča, pa nisu previše "grizli" da bi završili utakmicu bez dodatnih pola sata. Bajer nije stvorio nijednu šansu od početka i uopšte i ne razmišlja o napadu na gol.

Dijego Simeone izvršio je sve tri izmene, pa će do kraja njegov tim igrati u sastavu: Oblak, Gamez, Huanfran, Miranda, Himenez, Mario Suarez, Koke, Grizman, Arda Turan, Raul Garsija, Tores.

Za Bajer igraju: Leno, Spahić, Hilbert, Vendel, Toprak, Bender, Čalhanoglu, Kastro, Belarabi, Rolfs, Kisling. Njihov trener Rodžer Šmit ima pravo na još jednu promenu.

83' Dijego Simeone osvežava napad, vršeći poslednju izmenu. U igru ulazi Fernando Tores, umesto Marija Mandžukića. Kada je krenuo ka klupi, Hrvat je nezadovoljno odmahnuo glavom.

75' Atletiko hoće da završi posao pre 90. minuta, ali Mandžukić i Grizman ne nalaze mir u kaznenom prostoru. Saigrači ih "hrane" loptama, ali se i Bajer fenomenalno brani.

70' Umalo 2:0... Naravno, posle "slobodnjaka". Lopta je krenula ka Kokeu, on joj bio blizu na ivici peterca, ali nije uspeo da je prosledi u gol... Skrenula je pored stative, u gol aut.

66' Bez uzbuđenja. Večeras sjajni Spahić od početka vodi žestoke duele sa Mandžukićem. Sve je manje vremena do isteka 90. minuta. Hoćemo li ipak videti produžetke?

54' Čalhanoglu je jako raspoložen. Stvara problem defanzivcima Atletika i igra jako agresivno. Nema opuštanja za domaće.

45' Pi-piiip. Poluvreme. Ako i posle 90 minuta ovaj rezultat bude pisao na semaforu, gledaćemo produžetke.

44' Bajer sve konkretniji! Čalhanoglu je bio kraj lopte u petercu, ali nije uspeo da je zahvati, pa je Oblak ponovo imao lak zadatak. Nema mnogo prilika, ali ima energije na obe strane. Biće uzbudljivo u drugom delu, nema sumnje.

- Zanimljivost: Atletiko je poslednji put prošao u evro-dvomeču uprkos porazu u prvom meču pre sedam godina, u duelima protiv Šalkea.

36' Neprijatnost pred golom Atletika, ali nema razloga da Oblak interveniše. Bajer je borben, ali nema ideju kako da dođe do gola domaćih.

34' Novi prekid - nova prilika, ali nema gola.

Antoan Grizman pokušao je da pogodi sa oko 20 metara, iz "slobodnjaka", ali pogađa samo živi zid.

27' Prva šansa i gol! Atletiko vodi 1:0! Naravno, posle prekida!

Ekipa Dijega Simeona stekla je prednost na sebi karakterističan način! Strelac je Mario Suarez, koji je iskoristio dobru asistenciju Kanija, koji je glavom "spustio" loptu posle gužve.

Defanzivac domaćih šutirao je van kaznenog prostora, a lopta je na putu ka mreži zakačila Turčina Omera Topraka. Sada je 1:1, posmatrano kroz prizmu dvomeča!

20' Problem za Atletiko! Golman Migel Anhel Moja povredio se pri jednoj, naizgled bezazlenoj intervenciji i moraće da napusti teren. Umesto njega, pred stative domaćih će Slovenac Jan Oblak.

10' Prva uzbuđenja u desetom minutu. Belarabi - novi nemački reprezentativac - šutirao je van kaznenog prostora i izborio korner za svoj tim. Čalhanoglu je izveo loptu, ali bez nove šanse.

Atletiko Madrid pokušaće da u utorak uveče uradi nešto što je u klupskoj istoriji uspeo samo dva puta - da obezbedi plasman u UEFA takmičenju posle poraza u prvoj utakmici dvomeča.

Bajer Leverkuzen stigao je u glavni grad Španije sa prednošću iz prve utakmice 1:0 i željom da prvi put u klupskoj istoriji prođe u četvrtfinale. Tačno, igrao je finale početkom ovog veka, ali su tada u završnicu klubovi ulazili iz novoformiranih grupa.

U bliskoj istoriji, ovi timovi sastali su se u sezoni 2010/11, kada su u dvomeču Lige Evrope odigrali dva meča i oba završili bez pobednika - identičnim rezultatom, 1:1. Taj rezultat bi, dakle, večeras odgovarao gostima, dok će "jorgandžije" morati da trijumfuju ako sedmi put hoće u četvrtfinale najjačeg tatkmičenja.

Do večeras, na Visente Kalderonu klubovi iz Bundeslige odigrali su 15 utakmica. Atletiko je slavio u deset, a dve su završene nerešeno.

Atletiko: Moja, Gamez, Huanfran, Miranda, Himenez, Mario Suarez, Koke, Grizman, Turan, Kani, Mandžukić.

Bajer: Leno, Spahić, Hilbert, Vendel, Toprak, Bender, Čalhanoglu, Kastro, Belarabi, Son, Drmić.

Meč će početi u 20.45 časova, a live tekstualni prenos moći ćete da pratite na MONDU.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.