PEĐA PORED DIVCA: Kingsi ‘penzionišu’ i Stojakovićev dres

Izvor: HotSport.rs, 16.Sep.2014, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PEĐA PORED DIVCA: Kingsi ‘penzionišu’ i Stojakovićev dres

Nakon što su pod svodove dvorane podigli dres Valda Divca Sakramento Kingi će „penzionisati“ i „šesnaesticu“ Peđe Stojakovića, drugog srpskog igrača koji je doneo početkom prethodne decenije doveo ovaj kalifornijski tim do najvećih uspeha u istoriji.

Dres Peđe Stojakovića biće povučen iz upotrebe tokom ceremonije koja je zakazana za 16. decembar kada će Sakramento u Slip Trejn Areni dočekati Oklahoma Siti Tandere.
Bivši srpski reprezentativac je punih >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << osam sezona igrao za Kingse oborivši tako rekord po broju mečeva koje je jedan igrač odigrao za ovaj tim od kada se franšiza nalazi u Sakramentu.
- Kao jedan od retkih igrača iz Srbije koji je dobio priliku da zaigrau NBA Peđa je otovrio vrata ne samo košarkašima iz svoje zemlje da zaigraju u najjačoj ligi već i ostalim igračima iz celog sveta. Prepoznali smo njegove liderske karakteristike i biće to specijalan momenat za sve u organizaciji Kingsa koji će se podsetiti na velike uspehe koje smo zajedno gradili, rekao je vlasnik klubaVivek Ranadajv.
Stojaković je draftovan od strane Kingsa u prvoj rundi drafta kao 14. pik 1996. godine. Pored toga što je vodeći po broju utakmica Stojaković je rekorder po broju ubačenih trojki (1070) i pokušaja za tri poena (2687), kao i po procentu ubačenih slobodniih bacanja (89,3%). Po broju postignutih poena (9.498) je drugi u istoriji kluba i treći po pogođenim i pokušajima iz igre (3352/7269).
- Vreme provedeno u Sakramentu su najbolje godine u mojoj karijeri i neke od najboljih godina mog života. Ponosan sam na ono što smo napravili u Sakramentu kao i na vezu koju smo ostvarili sa zajednicom. Navijači Kingsa su jedni od najboljih u svetu i bila mi je čast igrati za njih. Zahvalan sam vlasniku kluba kao i celoj organizaciji zbog ove ceremonije koja se sprema, rekao je Stojaković.
Stojaković je karijeru kao 14-godišnjak započeo u Crvenoj zvezdi, a igrao je još za solunski PAOK, Indijanu, Toronto i Dalas sa kojim je na kraju karijere uspeo da sovoji šampionski prsten u NBA ligi.
hotsport.rs
Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

LŠ: Džerard: Potcenili smo Ludogorec


LŠ: Arteta razočran porazom od Borusije


Atlanta gradi statuu Dominik Vilkinsu




Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.