PE: Kadeti Srbije u drugom krugu

Izvor: B92, 20.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PE: Kadeti Srbije u drugom krugu



Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije obezbedila je plasman u drugi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Naši reprezentativci savladali su selekciju Andore sa 4:0 i kolo pre kraja obezbedili prolaz u drugu rundu.

U prvom kolu ekipa koju vodi Saša Nikolić bila je bolja od selekcije domaćina, Malte, 2:0. Golove su postigli Pršo i Savić.

Italijani su savladali Andoru (4:0) i Maltu (4:0) pa će utakmica poslednjeg kola, u sredu 22. novembra, odlučiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samo o tome ko je pobednik grupe, a u drugom krugu igraće sigurno selekcije Srbije i Italije.

U borbi za titulu prvaka Evrope za igrače do 17 godina učestvovale su 52 evropske selekcije.

Po dve ekipe iz svake od 12 kvalifikacionih gurpa, najbolji trećeplasirani i tri tima (Engleska, Španija i Portugalija) koji su zahvaljujući ranijim rezultatima 'pošteđeni' predkvalifikacija formiraće sedam grupa sa po četiri tima.

Kako je grupa u kojoj se nalazi naša kadetska reprezentacija jedina u kojoj takmičenje nije završeno poznati su svi učesnici sledeće faze.

To su selekcije Ukrajine, Belorusije, Francuske, Islanda, Nemačke, Rusije, Grčke, Švedske, Poljske, Finske, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Velsa, Turske, Češke, Republike Irske, Azerbejdžana, Holandije, Norveške, Mađarske, Škotske, Severne Irske, Švajcarske, Italije, Srbije, Engleske, Španije i Portugalije.

Pobednici sedam grupa i domaćin turnira, Belgija, učestvovaće u završnici. Finalni turnir igra se od 2. do 13. maja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.