PAO I KUKOČ: Letonac SRUŠIO rekord star 28 godina!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Sep.2023, 17:10

PAO I KUKOČ: Letonac SRUŠIO rekord star 28 godina!

Očekuje ga blistava karijera...

Košarkaši Letonije osvojili su peto mesto na Svetskom prvenstvu u Manili, pošto su u meču razigravanja za konačni plasman ubedljivo savladali komšijsku Litvaniju sa 98:63.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Arturs Kuruc sa 20, a maestralnu partiju pružio je i njegov imenjak Žagars koji je upisao čak 17 asistencija uz šest skokova i četiri poena. To je ujedno i rekordan broj završnih dodavanja na jednom meču Svetskog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prvenstva.

Žagars sada drži svetski rekord, postao je najbolji asistent na Svetskim prvenstvima i tako sa trona zbacio Tonija Kukoča koji je protiv Kine 1994. godine upisao 15.

Arturs Zagars.

17 assists.

The #FIBAWC assists record holder.

Still a Free Agent.#FIBAWC x #WinForAll pic.twitter.com/ugkl3K17QN

— FIBA Basketball World Cup 2023 🏆 (@FIBAWC) September 9, 2023

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.