Ovu formulu će samo one voziti (FOTO, VIDEO)

Izvor: Mondo, 30.Nov.2018, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovu formulu će samo one voziti (FOTO, VIDEO)

Sledeće godine počinje automobilsko takmičenje u kome će se takmičiti isključivo žene

U maju 2019. počinje serija W, u kome će učestvovati 18 žena vozača, a trke će se voziti u okviru DTM takmičarskih vikenda.

Ideja ovog takmičenja je da se što više žena uključi u motosport. Zanimljiv je podatak da su, u 68 godina istoriji "formule 1", među više od 900 takmičara, samo dve žene (obe Italijanke) vozile neku trku. A samo je Lela Lombordi osvojila >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bod, tačnije pola boda, na Velikoj nagradi Španije 1975.

Nedavno je izabrano 55 kandidatkinja (ovde možete videti kompletan spisak), koje konkurišu za jedno od 18 mesta. Osim takmičarki koje imaju iskustva u vožnji jednoseda, kakva je formula, mnoge dolazi iz GT i takmičenja izdržljivosti.

Foto: promo/W series

Voziće se samo jedan tip bolida – "Tatuus T-318". U pitanju je formula klase 3 sa četvorocilindričnim motorom snage 270 KS.

Ukupan nagradni fond W serije iznosi 1,5 miliona dolara.

Pogledajte video koji najavljuje takmičenje:



Izvor: Youtube/W Series

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.