Ovo su učesnici grupne faze Lige Evrope

Izvor: Mondo, 30.Avg.2018, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su učesnici grupne faze Lige Evrope

Žreb je zakazan za petak u 13 časova.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Plej-of je završen, a sa njim i dvomesečne kvalifikacije za Ligu Evrope (LE).

Ulaskom Crvene zvezde u Ligu šampiona i eliminacijom Partizana u "baražu" za LE, Srbija je ostala bez predstavnika u grupnoj fazi, nakon sezone u kojoj su je predstavljala dva kluba.

Kada je u pitanju region, Liga Evrope igraće se u Hrvatskoj i Mađarskoj, jer će Dinamo Zagrebu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i MOL Vidiju (Videotonu) biti utešno takmičenje posle eliminacije iz plej-ofa za Ligu šampiona.

Klubovi iz ovog dela Evrope nisu imali uspeha u plej-ofu, jer su osim Partizana ispali i rumunski predstavnici FCSB i Kluž, kao i prvaci Slovenije i Makedonije, Olimpija i Škendija.

Glazgov Rendžers prvi put je posle deset godina čekanja pod Stivenom Džerardom ušao u evropsku grupu, apsolutno najveće iznenađenje je plasman prvaka Luksemburga - Didelanža, a mnoge je iznenadio i teško izboreni prolaz Lajpciga protiv ukrajinske Zorje, golom u finišu.

Makabi Tel Aviv, na čelu sa trenerom Vladimirom Ivićem i golmanom Predragom Rajkovićem prekinuo je kontinuitet učešća u grupnoj fazi, dok je leto za zaborav završio i APOEL. Kiparski tim, nesuđeni Zvezdin rival u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ispao je prošlog meseca od litvanske Suduve u borbi za LŠ, a večeras je izgubio na penale od Astane i to uz četiri promašena penala.

Pročitajte sve rezultate plej-ofa i spisak svih učesnika grupne faze, među kojima su najveća imena Sevilja, Arsenal, Čelsi, Lacio...

Žreb je zakazan za petak u 13 časova, uz prenos na TV Arena sport.

PRVI ŠEŠIR

Sevilja

Arsenal

Čelsi

Zenit

Bajer

Dinamo Kijev

Bešiktaš

Salcburg

Olimpijakos

Viljareal

Anderleht

Lacio

DRUGI ŠEŠIR

Sporting

Ludogorec

Kopenhagen

Marselj

Seltik

PAOK

Milan

Genk

Krasnodar

Fenerbahče

Astana

Rapid Beč

TREĆI ŠEŠIR

Betis

BATE Borisov

Karabag

Dinamo Zagreb

Lajpcig

Ajntraht Frankfurd

Malme

Spartak Moskva

Standard

Cirih

Bordo

Ren

ČETVRTI ŠEŠIR

Apolon

Rozenborg

Vorskla

Slavija Prag

Ahisar

Jablonec

AEK Larnaka

Rendžers

Didelanž

Spartak Trnava

Sarpsborg

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.