Izvor: MozzartSport.com, 05.Dec.2021, 12:34

Overavanje prolaza i dva boda za drugi krug

Srpske rukometašice večeras protiv Kameruna

Pravo čudo bi moralo da se dogodi pa da rukometašice Srbije posle pobede nad Poljskom (25:21) ne prođu u drugi krug Svetskog prvenstva.

Ali, nebesa ne bi trebalo čačkati... Selekcija Kameruna je apsolutni autsajder grupe, celog Mundijala, izgubila je u prvom kolu sa 22 gola razlike od Rusije (40:18), pa Srbija mora večeras (20.30) protiv simpatičnih Afrikanki da upiše sigurnu, ubedljivu, autoritativnu pobedu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Trijumf nad Kamerunom bi i matematički osigurao Srbiji prolaz u drugi krug takmičenja, a osigurao bi i da se prenesu barem dva boda, sa kojima može da se bori za proboj u četvrtfinale. A, osigurala bi se i mirnoća, rasterećenost pred sudar sa Rusijom u grupi. Kada nema pritiska, imperativa, onda mladi tim, kakav je Uroš Bregar poveo u Španiju, može da iznenadi i velikog favorita.

No, da ne idemo toliko daleko, prvi cilj je, dakle, večeras pobediti Kamerun i ispuniti osnovni zadatak za Mundijal – prolaz u drugu fazu takmičenja.

Kamerun nije neka velesila svetskog rukometa, ali moramo da uđemo u utakmicu bez potcenjivanja. Nisu tako jake kao ekipa Angole, ali moramo od početka meča da ih shvatimo ozbiljno i uradimo sve što se od nas očekuje. Posebno treba obratiti pažnju na to kako ćemo mi ući u utakmicu. Najbitnije je da se fokusiramo na sebe, pa tek onda na ekipu Kameruna i ponavljam važna je naša energija i naša odbrana i shvatanje utakmice ozbiljno“, poručuje selektor Uroš Bregar.

Ključ je, dakle, u pristupu, jer je velika razlika u kvalitetu između dva tima.

Želim da utakmicu počenemo na isti način kako smo počeli protiv Poljske. Želeo bih da tako igramo i dalje, baš ozbiljno i da u napadu nađemo još neka lakša rešenja“, istakao je selektor Bregar.

U prvom meču u grupi, od 18.00, sastaće se Poljska i Rusija. Ekipe koje prođu dalje iz grupe u kojoj je Srbija sastaće sa onom u kojoj su Francuska, Slovenija (imaju po dva boda), Crna Gora i Angola.

SVETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU – 2. KOLO

Grupa A

18.00 Slovenija – Francuska

20.30 Crna Gora – Angola

Grupa B

18.00 Poljska – Rusija

20.30 Srbija – Kamerun

Grupa C

18.00 Rumunija – Kazahstan

20.30 Iran – Norveška

Grupa D

15.30 Švedska – Portoriko

18.00 Uzbekistan - Holandija

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.