Otvorena Fudbalska akademija u Bačkoj Topoli

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2018, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena Fudbalska akademija u Bačkoj Topoli

Fudbalska akademija u Bačkoj Topoli svečano je otvorena, a ceremoniji je prisustvovao i premijer Mađarske Viktor Orban, koji je došao sa šalom lokalnog kluba TSC oko vrata i dobio aplauz prisutnih.

Najsavremenija akademija sa centralnim stadionom, četiri pomoćna terena i sobama za smeštaj igrača izgrađena je donacijom Fudbalskog saveza Mađarske od 9,5 miliona evra, a svečano su je otvorili Orban i predsednik TSC-a Janoš Žemberi.

"Velika mi je čast što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sam ovde s vama, hvala predstavnicima sportskog života u Srbiji što su s nama i mladim selekcijama, posebno Janošu Žemberiju i Ištvanu Pastoru, kao i svima koji su učestvovali u izgradnji Akademije", rekao je Orban.

Projekat je, kako je rečeno, realizovan je u svetlu pomoći Mađarske mađarskoj nacionalnoj zajednici van zemlje, kao i kroz prizmu odličnih odnosa Srbije i Mađarske.

Ujedno, ovo je sjajan način da se pomogne deci da treniraju fudbal u najboljim mogućim uslovima.

Predsednik TSC Janoš Žemberi izjavio je da je ponosan što je klub na čijem je čelu dobio novi Sportski centar.

"Nadam se da će se klubu TSC priključiti što više dece i pomoći nam da ostvarimo velike rezultate. Za to nam je potrebna dobra infrastruktura i veliko hvala FS Mađarske na izgradnji ovog Sportskog centra. Ovaj objekat ima veći značaj od samo sportskog, nego i društveni značaj jer fudbal spaja ljude", poručio je Žemberi.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter, konzul Janoš Babić, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor i drugi.

Na svečanosti je bila i delegacija FS Mađarske, kao i FS Srbije u kojoj su bili počasni predsednik Tomislav Karadžić, potpredsednik Nenad Bjeković i sportski direktor Darko Kovačević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.