Izvor: MozzartSport.com, 16.Apr.2021, 09:35

Otpisan poslednji konkurent, Milojeviću čist put do Atine

Srpski trener u fokusu AEK-a nakon što je Lučesku precrtan zbog greha iz prošlosti

AEK je već nedeljama unazad u potrazi za naslednikom Manola Himeneza, španskog stratega koji je u atinskom klubu ove sezone ostvario prilično skroman učinak, a kako prenose grčki mediji dogovor o saradnji sa Vladanom Milojevićem nikad nije izgledao bliže.

Naime, srpski strateg želja je gazde žuto-crnih Dimitrisa Melisanidisa kada je u pitanju novi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << šef struke, međutim na spisku potencijalnih rešenja oštru konkurenciju predstavljao mu je Razvan Lučesku.

Rumunski trener koji je od februara i rastanka sa saudijskim Al Hilalom slobodan u potrazi nove sredine, u prethodnom periodu bio je označen kao glavni konkurent nekadašnjem treneru Crvene zvezde, a problem nije predstavljala čak ni činjenica da bi za angažman Lučeskua i njegovog stručnog štaba bilo potrebno više od 1.000.000 evra koliko je predviđeni budžet atinskog kluba za novi trenerski tim. Ipak, prepreku u dogovoru predstavljala je prošlost 52-godišnjaka iz Bukurešta s obzirom na izjave iz 2018. godine kada je predvodio PAOK.

Veliko rivalstvo Dvoglavih orlova poznato je i van granica Grčke, a javnost naklonjena crno-žutima nije zaboravila stavove Lučeskua iz perioda provedenog u Solunu. Upravo protivljenje velikog dela atinskog kluba da Rumun dođe na klupu otvorilo je Milojeviću u potpunosti put do prestonice Grčke te se očekuje da razgovori u narednom periodu budu intenzivirani i konkretizovani.

Predstavnici AEK-a u prethodnom periodu su već stupili u kontakt sa 51-godišnjim Aranđelovčaninom, ali su ti razgovori predstavljali tek opipavanje pulsa, a imajući u vidu rasplet očekivano je da se pred Srbinom vrlo brzo nađe i konkretna ponuda.

S obzirom na to da je u šampionatu na deobi trećeg mesta sa PAOK-om i da je od istog rivala poražen (0:1) u prvom susretu polufinala Kupa Grčke, te da strepi za mesto u Evropi, ali i eventualni trofej u masovnijem nadmetanju, AEK je rešenje trenerskog pitanja označio kao urgentno te je gotovo izvesno da če konkretni koraci biti preduzeti u najkraćem mogućem roku.

Osim Srbina i Rumuna koji su donedavno radili u Arabiji, kao opcije su se pominjali i brojni drugi kandidati, među kojima je bio i Milan Rastavac, ali se spisak vrlo brzo sveo na dva imena, a potom i na samo jedno.

Podsetimo, trener koji je ostvario istorijske uspehe sa Crvenom zvezdom od marta je bez angažmana nakon što je raskinuo saradnju sa Al Ahlijem u kojem je funkciju šefa stručnog štaba obavljao od februara 2020. godine. Pre nego što je preuzeo crveno-bele, Milojević je trenerski zanat pekao u Javoru, Čukaričkom, Omoniji i Panioniosu.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.