Otkazana egzibicija u Saudijskoj Arabiji

Izvor: Vesti-online.com, 09.Nov.2018, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazana egzibicija u Saudijskoj Arabiji

Novak Đoković i Rafael Nadal se neće sastati na egzibicionom meču u Džedi, u Saudijskoj Arabiji, kako je bilo najavljeno.

Đoković i Nadal su trebali da igraju 22. decembra u Saudijskoj Arabiji, ali se u međuvremenu Španac povredio, otkazao Pariz i London, a sada kako stvari stoje i ovu egzibiciju.

Srpski i španski teniser su bili pod velikim pritiskom javnosti zbog igranja u Saudijskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Arabiji, s obzirom da Saudijski novinar disident Džamal Kašogi, koji živi i radi u SAD, brutalno je ubijen u saudijskoj ambasadi u Istanbulu zbog čega je ova zemlja na udaru kritika.

Novak je na konferenciji za medije pred početak Završnog mastersa u Londonu potvrdio da se egzibicija neće odigrati i kao razlog naveo Nadalovu povredu.

On je o žestoko kritikovanom nastupu u Saudijskoj Arabiji ranije izjavio: "Ja lično uvek pokušavam da ostanem van politike. Ne volim da se mešam u bilo kakve političke rasprave i situacije. Nesrećno je to što smo obojica (ja i Rafa) sada odjednom upleteni u sve to".

Nadal i Đoković trebalo je da zarade po oko 1.000.000 dolara za nastup u Džedi, prema nezvaničnim informacijama.

O završnom mastersu je rekao:

- Nije da želim da ode iz Londona, ali mislim da bi koncept ovog turnira trebalo da bude takav da se on stalno seli. Ovo je najveći turnir koji je u organizaciji ATP i na njemu igraju najbolji svetski igrači. Bio bi to sjajan potez za promovisanje tenisa.

Novak je za svog trenera Marjana Vajdu, imao samo reči hvale.

- Marjan je meni više od trenera. On mi je prijatelj, član porodice, neko na koga uvek mogu da se oslonim. Čak i kad nismo radili jedan sa drugim uvek smo razgovarali. Imamo takav odnos da ništa ne može da ga pokvari - dodao je Novak.

Malo ko je verovao da Đoković može do povratka na "broj 1" pre kraja godine, ali Srbin jeste.

- Veoma sam ponosan na to (povratak na br. 1). Sve je imalo poseban osećaj zbog celog "putovanja" na kojem sam bio. Izgledalo je malo verovatno da se nađem u ovoj poziciji, ali ja nikada nisam mislio da je nemoguće. Savršenih pet meseci za kraj godine - rekao je Đoković.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.