Otcepljenje - kraj zajedničke lige

Izvor: B92, 24.Mar.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otcepljenje - kraj zajedničke lige



Ako referendum o državnoj budućnosti Crne Gore 21. maja odredi samostalnost te republike, neće više biti zajedničke košarkaške lige, odlučili su čelnici Košarkaškog saveza SCG, prenosi "Sportski žurnal" u četvrtak.

Za sada nema jasnog plana kakav će sistem takmičenja biti, koliko će liga imati članova, ali bi ova informacija mogla da ulije nadu kraljevačkoj Slogi, kruševačkom Napretku i niškom Ergonomu da bi, bez obzira na poziciju u sadašnjoj Sinalko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ligi, i naredne sezone mogli da igraju u eliti.

Ova odluka otvara pitanje učesnika regionalne Gudjir lige, jer bi u slučaju odvajanja Srbije i Crne Gore, podgorička Budućnost tražila mesto u toj ligi, pogotovo što je jedan od njenih osnivača.

Za sada je neizvesno da li će se u tom slučaju primeniti princip "četiri plus jedan" (četiri iz Srbije i jedan iz Crne Gore) ili će se poštovati raniji dogovor.

Možda nas čeka novi "evrovizijski slučaj", ali bi sve moglo da bude mnogo izvesnije i lakše rešivo, ako bi se Budućnost u Superligi kvalifikovala medju prvih pet timova i tako automatski obezbedila učešće u Gudjir ligi. Za razliku od košarkaša, fudbaleri su se na Zajednici prvoligaša izjasnili da bi i ubuduće voleli da igraju zajedno, bez obzira na ishod referenduma.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.