Osvojio je SVE: Niko nikad kao Pedro!

Izvor: Mondo, 30.Maj.2019, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osvojio je SVE: Niko nikad kao Pedro!

Španski as upotpunio je u Bakuu svoju kolekciju međunarodnih zlatnih medalja - jedinom koja mu nedostaje.

Italijanski stručnjak Mauricio Sari (60) osvojio je svoj prvi trofej, Čelsi je treći put u ovoj deceniji trijumfovao u međunarodnom takmičenju, a Eden Azar (28) je na oproštaju od "plavaca" srećan mogao da kaže da je došlo vreme za rastanak.

U večeri ubedljive Čelsijeve pobede protiv Arsenala u Bakuu, važan detalj finala >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je i to da je Španac Pedro Rodrigez (31) upotpunio svoju kolekciju međunarodnih trofeja kakvu nema niko!

Španski as postao je prvi igrač u istoriji koji je osvojio sve najveće međunarodne trofeje u klupskoj i reprezentativnoj konkurenciji.

Sa Čelsijem je u Azerbejdžanu osvojio Ligu Evrope, a prethodno je sa Barselonom tri puta "uzeo" Ligu šampiona - 2009, 2011. i 2015. godine. Takođe, sa Kataloncima je triput bio osvajač Superkupa Evrope, a dva puta pobednik FIFA Svetskog prvenstva za klubove.

Ako se tim uspesima dodaju i vrhovi koje je dostakao sa reprezentacijom španije - osvojeno Svetsko prvenstvo 2010. i Evropsko prvenstvo 2012, zaokružuje se slika o uspesima kakve će teško neko ponoviti.

Takođe, interesantno je da je Pedro bio strelac u svim međunarodnim klupskim finalima - 2009. u FIFA Svetskom prvenstvu za klubove, 2011. u finalu Lige šampiona, 2015. u UEFA Superkupu i ove nedelje, u finalu Lige Evrope, u kojem je savladao Petra Čeha za vođstvo "plavaca" 2:0.

Foto: Tanjug/AP/Dmitri Lovetsky

Uz to, dobro je upamćen i njegov podvig iz 2009. godine, kada je bio strelac u šest takmičenja za Barselonu.

Spisak njegovih podviga i odličja bio bi još duži ako bismo nabrajali njegovih pet titula prvaka Španije sa Barsom, osvojena Premijer liga sa Čelsijem, tri Kupa kralja, jedan FA Kup...

Iako je pred njim još godina na vrhunskom nivou, momak sa Tenerifa odavno može nasmejan i zadovoljan da se osvrne ka svemu što je uradio i osvojio...

A, osvojio je sve.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.