Izvor: RTS, 08.Jul.2020, 14:45

Osnovana unija igrača ABA lige

Sa željom da se zaštite prava igrača ABA lige, ali i unaprede uslovi koji su neophodni za razvoj košarkaša sa prostora bivše Jugoslavije, osnovana je Unija igrača ABA lige pod nazivom "Voice".
Osnivači Unije su Rade Zagorac, košarkaš Partizana i Nenad Miljenović, član OKK Beograda, a nekadašnji košarkaš Partizana, Mege, Radničkog i Olimpije.

Ovo neprofitno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << udruženje sa sedištem u Beogradu pokrenuto je sa ciljem da se pre svega zaštite košarkaši koji nastupaju u regionalnom takmičenju, da se doprinese razvoju i unapređenju njihovog položaja, pruži podrška projektima koji će propagirati razvoj košarke, kao i da se prihvati i uvaži stav da je položaj košarkaša pred klubovima i organizatorima takmičenja jedno od najznačajnijih pitanja koja su vezana za napredak igre pod obručima u čitavom regionu.
Plan je da se preduzimaju aktivnosti koje će za cilj imati unapređenje statusa igrača, organizovanje seminara i drugih edukativnih sadržaja na kojima će se promovisati sportske vrednosti, kao i značaj i potrebe zaštite statusa igrača, a Unija igrača ABA lige u tom pogledu aktivno će sarađivati sa sličnim domaćim i međunarodnim organizacijama.
Udruženje košarkaša ABA lige imaće generalnog menadžera, Skupštinu i Bord koji će činiti predstavnici, odnosno igrači svih klubova koji učestvuju u ABA ligi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NOVO POGLAVLJE REGIONALNOG TAKMIČENJA: Osnovana Unija igrača ABA lige

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2020

Ideja potekla od Radeta Zagorca i Nenada Miljenovića...Sa željom da se zaštite prava igrača ABA lige, ali i unaprede uslovi koji su neophodni za razvoj košarkaša sa prostora bivše Jugoslavije, osnovana je Unija igrača ABA lige pod nazivom VOICE. Osnivači Unije su Rade Zagorac i Nenad Miljenović,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.