Osmorica iz Barse na spisku za Zlatnu loptu

Izvor: Sportski Žurnal, 01.Nov.2011, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osmorica iz Barse na spisku za Zlatnu loptu

Svetska fudbalska federacija (FIFA) objavila spisak 23 kandidata koji su nominovani za „Zlatnu loptu”, a na njemu se nalaze osmorica igrača Barselone i petorica iz madridskog Reala.

Na listi nominovanih, drugu godinu zaredom, nema nijednog italijanskog fudbalera. Kandidate iz redova Barselone predvodi Lionel Mesi, a slede ga Erik Abidal, Đerar Pike, Sesk Fabregas, Andres Inijesta, Ćavi Ernandes, David Vilja i Dani Alveš.
Iz madridskog Reala nominovani su >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Kristijano Ronaldo, Karim Benzema, Ćabi Alonso, Mesut Ezil i Iker Kasiljas.
Jedini engleski kandidat za „zlatnu loptu” je napadač Mančestera Vejn Runi. Na spisku su još Argentinac Serhio Aguero iz Mančester sitija, Kamerunac Samjuel Eto iz Anžija i Brazilac Nejmar iz Santosa.
Runiju društvo pravi klupski kolega iz Junajteda, Portugalac Nani, a tu je još i dvojac iz Intera, Urugvajac Dijego Forlan i Holanđanin Vesli Snajder.
Minhenski Bajern predstavljaju Bastijan Švajnštajger i Tomas Miler, dok je iz Liverpula na spisku urugvajski napadač Luis Suarez.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.