Oslabljeni Amerikanci počeli pripreme za Kinu

Izvor: RTS, 05.Avg.2019, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslabljeni Amerikanci počeli pripreme za Kinu

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država počela je večeras pripreme za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kini. I pored brojnih otkaza NBA zvezda, u stručnom štabu nisu zabrinuti.
Legendarni trener Greg Popovič okupio je u Las Vegasu svoje izabranike, među kojima su mnogi poziv dobili naknadno.

Na "konačnom" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << proširenom spisku igrača koji su javili selektoru bili su: Bam Adebajo (Majami), Harison Barns (Sakramento), Džejlen Braun (Boston), Kajl Kuzma (Lejskersi), Bruk Lopez (Milvoki), Kajl Lauri (Toronto), Kris Midlton (Milvoki), Donovan Mičel (Juta), Mejson Plamli (Denver), Markus Smart (Boston), Džejson Tejtum (Boston), Pi Džej Taker (Hjuston), Majls Tarner (Indijana), Kemba Voker (Boston) i Tadeus Jang (Čikago). 
Iako ovaj tim Amerikanaca mnogi vide kao "pobediv", i kao sastav koji ne garantuje zlato kao što je to uobičajeno, sportski direktor američkog saveza Džeri Kolanđelo nije zabrinut.
"Iskreno, nisam ni najmanje nervozan zbog toga. Siguran sam da ćemo se dobro zabaviti", istakao je Kolanđelo, koji ne želi da se bavi brojnim otkazima i onima koji su odbili poziv:
"Fokus bi trebalo da bude na one koji su ovde, a ne na one koji nisu. Imamo veliki broj mladih igrača koji imaju šansu, istinsku šansu, da uđu u ovaj tim i ostvare veliki uspeh na Svetskom prvenstvu", jasan je Kolanđelo.

Tim SAD će u Las Vegasu trenirati četiri dana. Potom će svi imati nekoliko dana odmora do okupljanja u Los Anđelesu, gde će raditi od 13. do 15. avgusta. Dan kasnije, Amerikanci će igrati prvu kontrolnu utakmicu protiv Španije u Anahejmu.
Definitivni spisak od 12 imena igrača za Kinu Popovič će objaviti 17. avgusta.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova promena: Dearon Foks priključen Amerikanaca za Mundobasket

Izvor: MozzartSport.com, 06.Avg.2019, 09:49

Košarkaš Sakramenta i saigrač Bogdana Bogdanovića, Dearon Foks, dodat je preliminarnom spisku reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država za Svetsko prvenstvo. Bek Sakramenta će tako imati šansu da se nađe u 12 igrača koji će putovati u Kinu. Američki mediji ističu da Foks zapravo ima dobre...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.