Osimen: Mnogi nisu verovali u nas

Izvor: B92, 05.Maj.2023, 18:43

Osimen: Mnogi nisu verovali u nas

Fudbaler Napolija Viktor Osimen rekao je da će on i njegovi saigrači do kraja života pamtiti osvajanje šampionske titule u Seriji A, prve posle 1990. godine.

Napoli je osvojio titulu prvi put posle 33 godine, pošto je odigrao nerešeno 1:1 protiv Udinezea.

Osimen je postigao izjednačujući gol u Udinama i jedan je od najzaslužnijih za titulu, pošto je postigao 22 gola u ligi, odnosno 27 u svim takmičenjima.

"U kom smislu sam napredovao u Seriji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << A? Zauvek ću biti zahvalan ovoj ligi, ovom takmičenju. Kao što uvek kažem, učim ulogu napadača, a sa Napolijem su odmah bile dobre emocije. Mislim da sam mnogo napredovao, posebno zahvaljujući (treneru Lučanu) Spaletiju i njegovim saradnicima. Ulili su mi samopouzdanje da mogu da rastem i postižem mnogo golova", rekao je Osimen.

"Ovo su za mene fantastične emocije, mnogo godina smo čekali da se skudeto vrati u Napulj i uspeli smo. To je dan koji nećemo zaboraviti dok smo živi. Sada da proslavimo. Ovo osećanje ne mogu da izmerim, zaista je divno", dodao je nigerijski napadač.

On je rekao da na početku sezone njegova ekipa nije bila među favoritima za titulu.

"Mnogi nisu verovali u nas, ali zahvaljujući jedinstvu u ekipi, sjajnom treneru, predsedniku i svima u klubu, mogli smo da verujemo da ćemo osvojiti titulu. Sada moramo da uživamo. Posle pobede protiv Rome shvatili smo da možemo do skudeta. Oni imaju jak tim, borili smo se do kraja i onda smo shvatili da imamo ono što je potrebno za titulu. Takođe, osvojili smo je i zahvaljujući mentalitetu ekipe", naveo je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.