Osam novih medalja za srpsko rvanje

Izvor: B92, 05.Mar.2024, 20:31

Osam novih medalja za srpsko rvanje

Na velikom međunarodnom turniru u Danskoj uz učešće 140 takmičara iz 25 zemalja nastupila su i trojica srpskih rvača.

Veliki uspeh je napravio Viktor Nemeš koji je osvoijo prvo mesto u kategoriji do 77 kg, pošto je ostvario svih sedam pobeda, saopštio je Rvački savez Srbije.

U finalu je savladao još jednog srpskog reprezentativca Alija Arsalana koji je do finala takođe bio neporažen. Odlično je rvao i Sebastijan Nađ u kategoriji do 72 kg koji je zauzeo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << peto mesto sa 3 pobede.

Na juniorskom turniru u Mađarskoj nastupila je naša selekcija do 20 godina koja je osvojila ukupno šest medalja. Najuspešniji je bio Miloš Perović (82 kg) koji je osvojio zlatnu medalju.

Srebrom se okitio Marko Supić (130 kg), dok su do bronzanog odličja stigli: Dejan Berkec (63 kg), Ognjen Jakovljević (72 kg), Antal Vamoš (82 kg) i Branko Đukić (97 kg). Peto mesto je osvojio Jovan Miolski, a nastupili su još Aleksandar Berarov i Andrija Velisavljev.

U Beogradu su održana i dva izuzetna turnira za mlađe kategorije i to najmasovnija u ovoj godini uz učešće 280 takmičara iz 35 klubova i devet zemalja.

Reč je o Međunarodnom turniru “Trofej Beograda” koji je ujedno bio Kup Srbije za rvače do 17 godina i turnir “Serbian open” koji je po kalendaru takmičenja bio Kup Srbije za rvače do 13 godina, a održan je u čast legendarnog trenera sa Crvenog krsta Miroslava Ćitakovića – Ćite.

Najistaknutiji pojedinci od naših rvača bili su Dušan Stokić (80 kg) iz Radničkog, koji je proglašen za najboljeg rvača turnira, i Stevan Kojić (92 kg) iz Proletera.

Organizacija ovih turnira ispunila je sve najviše standarde, a veliku podršku pružili gradski sekretarijat za sport Grada Beograda kao i Rvački savez Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.