Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlovi" torpedovali Bugare s deset razlike!

BEOGRAD - Pred oko 18.000 gledalaca u Areni, u derbiju Grupe A Srbija je pobedila Bugarsku 74:64 (38:26) i sada te dve ekipe imaju po tri pobede i po jedan poraz u kvalifikacijama za odlazak na šampionat Starog kontinenta u Poljskoj. Vrlo je moguće da će isti rivali 20. septembra u Bugarskoj odlučivati o prvom mestu u grupi.

Centralna figura meča bio je Novica Veličković, koji je za osam ipo minuta postigao pet "trojki" (za sve se može reći da su bile ključne) >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i zahvaljujući njemu srpski tim je najpre napravio osetniju razliku u trećoj četvrtini, a potom i dokrajčio rivala u poslednjem delu igre.

Obistinila se najava selektora Dušana Ivkovića da utakmica protiv Bugara neće biti previše lepa za gledanje. Srpski tim nije imao pravo na grešku u meču sa ekipom koju predvodi Izraelac Pini Geršon i osetila se stegnutost u igri Srbije.

Zahvaljujući solidnoj odbrani, Srbija je u prvom kvartalu nadoknađivala lošiju igru u napadu i nekoliko promašenih zicera. Prva četvrtina završena je prednošću "orlova" od pet poena (18:13), a u nastavku je Stefan Marković poboljšao mobilnost odbrane srpskog tima, što je rezultiralo povećanjem prednosti na + 10 sredinom druge četvrtine (27:17). Bugari se, međutim, vraćaju i ponovo hvataju rezultatski priključak, ali se na poluvreme odlazi prednošću domaćina - 38:26.

Ključni period meča odigrao se sredinom treće četvrtine, kada Novica Veličković vezuje dve trojke, najpre za 45:32, a potom i za 48:34. Bili su to trenuci kada je publika u Areni živnula. Publika je prethodno burnije reagovala kada ju je "potpalio" selektor Ivković negodujući u 23. minutu

što je sudija iz Izraela Bahar promenio odluku posle faula nad Krstićem (42.32).

Kada je u 32. minutu, Novica Veličković postigao novu trojku za 59:43, pobednik se već nazirao, a potom je dotukao protivnika onim što je najbolje radio - šutem van 6,25m.

U kvalifikacijama je bitna i razlika, a srpski tim olako je proćerdao dvedesetak poena prednosti, koje je imao na nekoliko minuta pre kraja. Bugari su za par minuta napravili seriju od 17:4!

Veličković je bio najefikasniji u srpskom timu (20 poena), a vredna spomena je i rampa Stefana Markovića koju je "zalepio" Ibrahimu Džaberu.

Naredni meč u kvalifikacijama Srbija ponovo igra u Beogradu 6. septembra, a protivnik je Italija, dok Bugarska ide u goste Mađarskoj.

U 7. kolu (10. septembra) Srbija je slobodna, a ostali parovi su: Bugarska - Finska i Italija - Mađarska.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.