Orlovi preleteli Lester, Benteke najzad proradio

Izvor: N1 televizija, 16.Dec.2017, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orlovi "preleteli" Lester, Benteke najzad proradio

Fudbaleri Kristal Palasa savladali su na gostovanju Lester rezultatom 3:0 u prvom meču 18. kola Premijer lige. Orlovi su na ovom meču prvi put u sezoni osvojili tri boda u gostima, a takođe su postigli i prve sezonske golove "na strani".

Kristal Palas je poveo u 19. minutu kada je belgijski napadač Kristijan Benteke iskoristio asistenciju Androsa Tauzenda i neometano glavom zatresao mrežu Kaspera Šmajhela.

Benteke je tako prekinuo "crni niz" od 13. mečeva bez gola >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << na kojima je igrao u Premijer ligi, a postigao je prvi gol u sezoni, u kojoj je došlo već do 18. kola. Takođe, Benteke je postigao gol posle 1106 minuta i 28 udaraca ka protivničkom golu u Premijer ligi, a zanimljivo je da je bio i strelac poslednjeg gola za Orlove u Premijer ligi na gostovanju pre još 237 dana.

1106 - Christian Benteke has just ended a run of 1106 minutes and 28 shots without a goal in the Premier League for @CPFC. Finally. pic.twitter.com/PDnPX1yFdt

Benteke je bio uključen i u akciju kod drugog gola, kada je pravovremeno asistirao Vilfridu Zahi, koji je zatim matirao Šmajhela.

Na ovom meču veoma slab tim Lestera, dodatno je oslabljen u 61. minutu kada je vezista Vilfred Ndidi, samo deset minuta posle prvog žutog kartona, dobio i drugi, i to zbog neuverljivog pokušaja simuliranja. Interesantno da je Ndidi isključenje zaradio tačno na 21. rođendan.

2 - Christian Benteke has scored Crystal Palace's last two Premier League away goals, but those goals came 237 days apart. Gap. pic.twitter.com/UPles9z1sv

Do kraja meča Kristal Palas je imao još nekoliko sjajnih prilika za gol, ali je končan rezultat postavio tek Bakari Sako u 90+4. minutu (0:3).

Srpski vezista Luka Milivojević na ovom meču nije igrao za Kristal Palas pošto je odrađivao suspenziju zbog žutih kartona.

Pogledajte TABELU i REZULTATE Premijer lige.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.