Izvor: RTS, 29.Apr.2021, 14:07

"Orlovi" na Evrobasketu u grupi u Pragu

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće naredne godine na Evrobasketu u Grupi D u Pragu, zajedno sa selekcijama Češke, Poljske, Finske, Izraela i Holandije, određeno je žrebom u Berlinu.
Izabranici Igora Kokoškova naredne godine igraće na Evropskom prvenstvu u Grupi D u Pragu, a protivnici će biti Češka, Poljska, Finska, Izrael i Holandija.

Evropsko prvenstvo trebalo je da se održi ove godine, ali je zbog pandemije koronavirusa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pomereno za narednu jesen.
Na Evrobasketu učestvuje 24 ekipa, koje su podeljene u četiri grupe.
Grupa A: Gruzija, Turska, Španija, Rusija, Belgija i Bugarska.
Grupa B: Nemačka, Litvanija, Francuska, Slovenija, Mađarska i BiH.
Grupa C: Italija, Estonija, Grčka, Hrvatska, Ukrajina i Velika Britanija.
Grupa D: Češka, Poljska, Srbija, Finska, Izrael i Holandija.
Srbija je, uz Francusku, Španiju i Grčku, bila u prvom šeširu na žrebu.
Evropsko prvenstvo u košarci igraće se od 1. do 18. septembra 2022. godine u četiri države - Nemačkoj (Keln), Italiji (Milano), Gruziji (Tbilisi) i Češkoj (Prag).
Domaćin završnice turnira i borbi za medalju biće Berlin.
Titulu šampiona brani Slovenija, koja je 2017. godine u finalu savladala Srbiju.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Turska

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odličan žreb za košarkaše Srbije na Evrobasketu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2021

Košarkaška reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu 2022. godine igraće u D grupi sa Češkom, Poljskom, Finskom, Izraelom i Holandijom, odlučeno je danas žrebom u Berlinu...Domaćini 41. Evrobasketa su Nemačka, Italija, Češka i Gruzija, a srpski košarkaši će mečeve u grupnoj fazi takmičenja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.