„Orlovi” još ranjivi

Izvor: Politika, 29.Feb.2012, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Orlovi” još ranjivi

Reprezentacija Srbije u drugoj proveri na Kipru u Larnaki igrala nerešeno bez golova sa domaćom selekcijom

Od izveštača „Žurnala”

Larnaka – Iz još jedne ne tako ubedljive igre Srbije, dobar je i remi protiv nedoraslog rivala. Osim dosta trčanja, Kiprani ništa drugo nisu pokazali, pa je Stojković promrzao na vetru u drugom poluvremenu. Ipak, ono što može da raduje jeste da su svi igrači pokazali ogromnu borbenost i želju za pobedom, što >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je selektor i očekivao pre dolaska na Kipar.

U odnosu na prvi meč protiv Jermenije, Radovan Ćurčić promenio je čak devetoricu igrača. Iz startnih jedanaest koji su istrčali na pomenutoj utakmici ostali su samo kapiten Branislav Ivanović, koji je igrao na poziciji štopera prvi put u tandemu sa mladim Matijom Nastasićem i Zdravko Kuzmanović. Posle šest godina i utakmice sa Tunisom, za nacionalni tim Srbije kraj desne aut linije zaigrao je Dušan Basta, dok se na levu stranu vratio Ivan Obradović.

Prvotimcu Udinezea ovo je inače bio prvi meč u dresu Srbije, s obzirom da je prethodna dva odigrao za reprezentaciju Srbije i Crne Gore.

Što se tiče veznog reda šansu su dobili Sulejmani, Đuričić i Ignjovski uz već iskusnog Jovanovića i Kuzmanovića. Očekivalo se da će sredina terena funkcionisati mnogo bolje sa pomenutim mladim igračima, međutim ponovo je bilo problema na tom delu terena, pa je lopta češće išla nazad nego napred, iako je Jovanović sa napadačem Šćepovićem nekoliko puta odlično kombinovao u prvom delu igre. 

Upravo je prva dobra akcija za Srbiju krenula od njih dvojice u 3. minutu. Šćepović je odlično proigrao Jovanovića koji je još bolje uposlio Sulejmanija na levoj strani, ali je prvotimac Ajaksa šutirao pravo u golmana Kiprana Mastrona. Od tada gotovo sve akcije kako naše reprezentacije, tako i Kiprana završavale su se nadomak šesnaesterca.

Kiprani su zapretili Vladimiru Stojkoviću u 28. minutu, Efrem je snažno šutirao, ali je golman Srbije lako izašao na kraj sa tom loptom. Samo dva minuta kasnije, sličnu akciju kao na početku utakmice izveli su Stefan Šćepović i Milan Jovanović, koji je opet uočio slobodnog Sulejmanija na levoj strani. Baš kao i na startu meča epilog je bio isti, samo je sada Sulejmani šutirao preko gola.

U igri bez igre, Kiprani su uspeli da se približe golu Stojkovića u 31. minutu, međutim Merkis nije bio precizan. Skočila je malobrojna publika na „GSZ“ stadionu u Larnaki kada je Mutidis zatresao mrežu Stojkovića, međutim ubrzo je slavlje utihnulo, s obzirom da je Holanđanin signalizirao ofsajd poziciju.

Do kraja poluvremena ništa se značajnije nije dešavalo, a utisak je da ni jedni ni drugi i nisu imali neku konkretnu ideju kako da dođu do cilja. 

Radovan Ćurčić na početku drugog dela igre ništa nije menjao, mada je bilo primetno da su neki igrači umorni.

U 55. minutu Šćepović je ponovo bio u dobroj prilici da zatrese mrežu. Jovanović je izveo slobodan udarac, lopta se odbila do mladog napadača koji je iz prve šutirao iskosa sa leve strane, ali je golman Kiprana uspeo da sačuva sopstvenu mrežu.

Do kraja meča odličnu priliku imao je i Ignjovski, koji je kao iz toma šutirao, međutim i ovoga puta je dobro reagovao golman domaćih. Tek pred kraj meča, zaigrali su „orlovi” agresivnije, ali kapiten Ivanović u dva pokušaja nije imao sreće da savlada Mastrona. Od 24 igrača koliko ih je poveo na Kipra, Radovan Đurčić je šansu pružio svima počev od najmlađeg Markovića do najstarijeg Jovanovića.

----------------------------------------------

Kipar – Srbija 0:0

Stadion: GSZ u Larnaki. Gledalaca: 100. Sudija: Blom (Holandija).

KIPAR: Mastron 7,5, Demetriu 6,5 (od 86. Aleksandru -), Merkis 6,5, Sielis 6,5, Haralambides 6 (od 58. Solomon -), Nikolau 6 (od 70. Haralambus -), Dobrašinović 6,5, Efrem 6 (od 58. Satias -), Avram 6 (od 75. Vasliu -), Haralampidis 6, Mutidis 6 (od 58. Kristofi -).

SRBIJA: Stojković -, Basta 6,5 (od 72. Ninkov -), Ivanović 7, Nastasić 7, Obradović 6,5 (od 90. Kolarov -), Kuzmanović 6 (od 77. Ninković -), Ignjovski 7, Sulejmani 6 (od 77. Z. Tošić -), Đuričić 6,5 (od 87. Kačar -), Jovanović 6,5 (od 60. Tadić -), Šćepović 6,5.

IGRAČ UTAKMICE:Hristakis Mastron (Kipar) 7,5

----------------------------------------------

Samo šestorica u avionu za Beograd

Reprezentativci Srbije ostali su još jednu noć u Larnaki posle utakmice sa selekcijom Kipra, s obzirom da nisu imali avio konekcije za svoje zemlje. U Beograd su kasno noćas posle ponoći krenuli sa rukovodstvom FSS samo Vladimir Stojković, Lazar Marković, Duško Tošić, Zoran Tošić, Boško Janković i Ivan Obradović.

----------------------------------------------

Rajković van protokola

Kako je u zvaničnom protokolu bilo mesta samo za 23 igrača, a selektor Ćurčić je na raspolaganju imao 24, jedan srpski reprezentativac je morao da ispadne sa spiska. Protiv Jermenije je to bio Dušan Basta, a na jučerašnjem meču Slobodan Rajković, međutim obojica su sedela na klupi za rezervne igrače.

----------------------------------------------

Vetar, kiša, sunce

Očekivali su Orlovi da će ih u Larnaki dočekati sunce i da će imati lepše vremenske uslove nego u Limasolu. Na stadionu „GSZ”, međutim prvo ih je dočekala lagana kiša, a onda izuzetno jak vetar, koji je istina rasterao oblake iza kojih se pojavilo „zubato” sunce.

----------------------------------------------

Tri debitanta

U utorak su protiv Jermenije za reprezentaciju Srbije debitovali Lazar Marković i Aleksandar Ignjovski. Juče je protiv Kipra, selektor Radovan Ćurčić izveo još tri debitanta Matiju Nastasića, Filipa Đuričića i Stefana Šćepovića.

Transparent ljubavi

Na sablasno praznim tribinama pred kraj utakmice pojavila su se četvorica srpskih navijača sa neobičnim transparentom, odnosno ljubavnom porukom:

„Julija volim te. Vrnjačka banja. Sima”.

Miroslava Milanović

objavljeno: 29.02.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.