Orlovi idu u Kinu - ko i šta ih tamo čeka!

Izvor: Mondo, 24.Feb.2019, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlovi" idu u Kinu - ko i šta ih tamo čeka!

Srbija se u poslednjoj utakmici kvalifikacija plasirala na Mundobasket, na kom će braniti srebro osvojeno u Španiji pre pet godina.

Srbija će braniti srebro osvojeno u Španiji pre pet godina!

"Orlovi" su to pravo obezbedili u poslednjoj utakmici kvalifikacija za koje se nadamo da nikada neće biti ponovljene u ovom formatu, koji je od najjačih košarkaških timova Evrope napravio "davljenike".

Ipak, kada je bilo najvažnije, a pojačani Milošem Teodosićem, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Vladimirom Lučićem i Nikolom Milutinovom, hrabri sastav selektora Aleksandra Đorđevića ubedljivo je savladao Izrael u krcatom "Pioniru" i upisao se među 32 učesnika narednog Mundobasketa.

DRAME NIJE BILO: IDEMO NA MUNDOBASKET!

Do sada su se kvalifikovale ove reprezentacije: Kina, Tunis, Nigerija, Grčka, Nemačka, Češka, Litvanija, Australija, Francuska, Angola, Novi Zeland, Južna Koreja, Španija, Turska, SAD, Venecuela, Argentina i Kanada.

Od večeras, "orlovi" će moći da se posvete isključivo onome što ih očekuje krajem leta, tačnije od 31. avgusta do 15. septembra u Pekingu, Šangaju, Donguanu, Guangdžou, Nankingu, Vuhanu, Fošanu i Šendženu.

Za početak, važno je istaći da će žreb biti održan 16. marta 2019. godine u Šenženu, gradu koji je 2011. bio domaćin Univerzijade. Tada ćemo saznati imena rivala na putu ka odbrani vicešampionske titule stečene u prvom nastupu sa selektorom Đorđevićem završenom porazom od Amerikanaca u Madridu.

Kuglice će izvlačiti legendarni košarkaš Kobi Brajant i poznati pevač Džejson Derulo, a sa koliko pažnje FIBA organizuje tak događaj pokazuje i to da će biti prisutna i publika, jer su ulaznice uveliko u prodaji.

PROTIV KOGA, GDE, ZAŠTO, KOLIKO...

Foto: MN Press

Turnir će biti održan u tri faze.

U prvoj će 32 kvalifikovana ekipa biti raspoređena u osam grupa (od "A" do "H"), a plasman u drugu grupnu fazu izboriće po dve ekipe iz svake grupe. Selekcije SAD i Kine biće razdvojene na suprotnim krajevima.

U narednom delu Svetskog prvenstva, ekipe će biti podeljene u po četiri grupe i ponovo će u sledeću fazu proći po dve.

Tih osam reprezentacija učestvovaće u četvrtfinalu, koje će biti odigrano 10. i 11. septembra. Potom sledi polufinale 13. septembra i veliko finale u Pekingu, 15. septembra.

Izvor: MONDO

Takođe, važna promena je i to da će ovog puta, za razliku od 2014, biti odigrano i razigravanje za plasman ekipa koje ne uđu u borbu za medalje.

Još značajnije je to da će osam najuspešnijih reprezentacija izboriti mesto na Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju. Naravno, Japan će se direktno kvalifikovati kao domaćin.

Srećno, majstori!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.