Orlići slavili u Severnoj Irskoj, ali čekaju rasplet

Izvor: Vesti-online.com, 09.Sep.2014, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlići" slavili u Severnoj Irskoj, ali čekaju rasplet

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Severnu Irsku sa 4:1, u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali još čeka rasplet oko konačnog plasmana. "Orlićima" je za baraž neophodna pobeda Španije na domaćem terenu protiv Austrije.

FOTO: Ilustracija

 

Srbiji je pre susreta u Portdaunu bio neophodan jedino trijumf od pet golova razlike kako bi imala teoretske šanse da se nađe u baražu, jer ima bolji međusobni skor sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Belgijancima. Ubedljiva pobeda vratila je mladim fudbalerima nadu da mogu da se nađu među četiri najbolje drugoplasirane selekcije koje će u "plej-of", a bolji od Srbije trenutno su Island, Ukrajina i Holandija.

 

I pored velike želje, hrabrog pristupa i sjajne partije izabranici Radovana Ćurčića nisu uspeli u nameri, pa dalji rasplet ne zavisi od našeg tima.

 

Srbija je otpor domaćina slomila u kratkom intervalu, u periodu između 34. i 36. minuta, kada je postigla dva gola preko Aleksandra Pešića i Slavoljuba Srnića. Drugo poluvreme "orlići" su započeli ofanzivno, baš kao na startu meča. Pretili su Pantić i Kostić, ali se do trećeg gola čekalo do udarca Slavoljuba Srnića u 56. minutu, kada je ispravio stativu posle šuta strelca prvog gola. Samo dva minuta kasnije Pešić je asistirao skupocenoj akviziciji Štutgarta Filipu Kostiću za 4:0.

 

I, baš u jeku napada Srbije, stative Čavrića, Severna Irska je u 67. minutu preko Brobela zatresla mrežu Srbije i otežala posao "orlićima".
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bomba Nazarova nije sprečila trijumf Bugarske, nula Kazahstana i Letonije

Izvor: Blic, 09.Sep.2014

Fudbalska reprezentacija Bugarske slavila je sa 2:1 u grupi H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Azerbejdžana, dok su Kazahstan i Letonija remizirali bez golova...Bugari su u Azerbejždanu poveli preko Micanskog u 14. minutu i 1:0 je bio rezultat na polovremenu. Činilo se da domaćin jednostavno...

Nastavak na Blic...

ORLIĆI U BARAŽU ZA EP: Rasplet kakav smo želeli

Izvor: HotSport.rs, 09.Sep.2014

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije imaće priliku da sledećeg leta igra an Evropskom prvenstvu u Češkoj pošto se kao četvrta najbolja drugoplasirana selekcija plasirala u baraž.. FOTO: STARSPORT.. Za takav rasplet pored današnjeg ubedljive pobede selekcije Radovana Ćurčića protiv Severne...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.