Orlići idu na Eurobasket: Na redu je generacija 2001.

Izvor: Mondo, 25.Jul.2019, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlići" idu na Eurobasket: Na redu je generacija 2001.

Još jedna mlada selekcija Srbije odlazi na kontinentalni turnir. Pročitajte spisak igrača...

Nastavlja se dinamično takmičarsko leto za mlade reprezentacije Srbije.

Na Svetskom prvenstvu do 19 godina, "orlići" su stali u četvrtfinalu. Potom je godinu dana starija selekcija (U-20) igrala na Eurobasketu u Tel Avivu i prošla veoma loše, jer je bila pretposlednja i ostavila je naslednicima da igraju u "B" evropskoj diviziji.

Od danas, na >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << velikom takmičenju je i srpska U-18 selekcija, koju je selektor Slobodan Klipa odveo na Evropsko prvenstvo koje će od 27. jula do 4. avgusta biti odigrano u grčkom gradu Volos.

Posle više od pet nedelja priprema, "orlići" na Zlatiboru, u Vrnjačkoj Banji i Vršcu, reprezentacija Srbije otišla je na turnir na kojem će igrati u Grupi "A", zajedno sa selekcijama Turske, Nemačke i Velike Britanije.

"Uradili smo sve što je planom i programom priprema bilo zacrtano. Momci su zaista odlično radili i sa te strane zaslužuju sve pohvale. Odigrali smo sedam kontrolnih utakmica, od kojih bi trebalo izdvojiti učešće na turniru u Logronju, gde smo odmerili snage sa Španijom, Francuskom i Nemačkom i uvideli da uspešno možemo da se nosimo i sa najjačima", rekao je selektor.

Prema njegovim rečima, sastavljanje tima nije prošlo bez problema.

"Nismo mogli da računamo na Tanaskovića, Popovića, Tarlaća, Stefanovića i Mušikića, što je svakako hendikep. Međutim, momci koji će igrati na šampionatu u Grčkoj su veoma talentovani. Imaju ogroman napadački potencijal, ako pokažu čvrstinu u igri i ako odigraju odbranu na potrebnom nivou, ovaj tim može zaista mnogo. Sistem takmičenja je takav da šampionat praktično počinje od nokaut faze u osmini finala. Ukrštamo sa grupom gde su sjajni timovi poput Crne Gore, Letonije, Italije i Rusije, tako da je gotovo nevažno sa koje ćemo pozicije u borbu za četvrtfinale".

Upitan za ambicije, Klipa je rekao...

"Videli smo kako je prošla naša U-20 selekcija. I oni su se dobro pripremili, želeli najbolje, ali nisu uspeli da ostvare ciljeve. Zato je nezahvalno prognozirati. Bićemo motivisani u svkaom slučaju. Mislim da selekcija Francuske odskače od svih, a da su ostale selekcije približnog kvaliteta".

Dres Srbije u Volosu će nositi...

Đorđe Đorđević

Đorđe Pažin

Nikola Manojlović

Stevan Karapandžić

Lazar Vasić

Vukašin Mašić

Marko Pavićević

Aleksandar Langović

Aleksa Marković

Marko Andrić

Aleksej Pokuševski

Filip Škobalj.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.