Optužbe za nameštanje nakon 0:7 u Ivanjici

Izvor: B92, 02.Dec.2019, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužbe za nameštanje nakon 0:7 u Ivanjici

Fudbalska javnost u Srbiji okupirana je visokom pobedom niškog Radničkog nad Javorom u Ivanjici rezultatom 7:0 u utakmici 17. kola Superlige.

Radnički je bio vrlo ubedljiv u Ivanjici postigavši 7 golova, od čega čak 5 u drugom poluvremenu.

Atmosfera je bila vrela, kako na tribinama i na terenu, tako i između dva trenera – Milorada Kosanovića i Igora Bondžulića, koji su ušli u verbalni obračun

"Čestitam igračima Radničkog, izvinjavam se našoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << publici na prikazanoj igri. Ali... Moram da budem iskren prema sebi i vodim računa šta ću da kažem. Mlad sam trener, danas mogu mnogo da naučim. Valja izučiti školsku igru Radničkog, kako nas je pobedio i nadvisio u svim elementima. Ostaje, ipak, gorak utisak iz prvog poluvremena, odnosa i kriterujuma na terenu" , birao je svoje reči Igor Bondžulić.

Potom je delovalo da je Bondžulić malo izgubio kontrolu i "osuo" paljbu po šefu stručnog štaba Radničkog iz Niša, a dvominutni monolog je završio gotovo sa suzama u očima.

"Ne mogu da prećutim jednu činjenicu. Znamo da komentarišemo, sredom, neću reću gospodin Kosanović, nego kolega, premda sam daleko od kolege sa njim. Pominjemo sredom kakvi su problemi srpskog fudbala, u vidu Brodarca i ostalih stvari, a ovo danas ne komentarišemo, prihvatamo i to je normalno. Subota nam odgovara, sreda nam ne odgovara. Ne znam da li ću doživeti godine koje ima on, ali znam šta ću jesti sredom, a šta subotom. Šta ću da pričam sredom, a šta subotom. Ovo je velika sramota, verovatno ću biti sankcionisan, ali nema veze. Da li je problem srpskog fudbala Brodarac, ili kako se odigravaju ove naše utakmice. I kako se ne odigravaju. Pitao bih ga kako je pre tri godine ostao u ligi, sa jednim klubom, zna se kojim. Da li mu je tada smetao Brodarac? Da li mu je tada odgovarao poredak u srpskom fudbalu, što se tiče vladajuće strukture? Ne bih da se vraćam na utakmicu, mnogo sam nervozan, ne mogu da se iskontrolišem i to je to..."

Nakon svega izrečenog, mladi trener Javora je napustio salu, a Kosanović je prokomentarisao njegove poslednje reči.

"Nisi samo nervozan, nego i i bezobrazan! Užasno! I sram te bilo!", rekao je Kosanović dok je Bondžulić zatvarao vrata, prenosi Žurnal.

Jedan od prisutnih novinara upitao je Kosanovića zbog čega ovo govori, pa je stigao i oštar odgovor.

"Zato što mene optužuje da sam kriv za srpski fudbal? Ne znate šta je rekao, on misli na moj komentar od srede za Zvezdu i sad mene optužuje da sam ovo namestio. Kako god..."

Isti novinar je konstatovao "da je sudija namešten, jeste namešten" što je varnice u sali odnelo na potpuno novi nivo.

"Molim!? Onda ste ga vi namestili. Hoćete da kažete da sam ja namestio sudiju? Pa, to je sad rekao. Sram vas bilo... I ovde trista ljudi, j.... majku 90 minuta. S kojim pravom vi to radite!? Treba da trpim 300 konja na leđima da mi j... mater i oca. Sram vas bilo!? Gde sam došao, bre, u divljinu! Ne znate nijednu lepu reč da kažete...", ljutito je rekao Kosanović dok je ustajao sa konferencijskog stola.

Posle žustre rasprave nakon ubedljive pobede i optužba za nameštanje, konferencija za štampu je okončana jednim oštrim "Doviđenja".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.