Ono što Bajern radi Dortmundu - Real radi njima!

Izvor: Mondo, 28.Maj.2016, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ono što Bajern radi Dortmundu - Real radi njima!

Poljski golgeter počeo pregovore sa Real Madridom dok iz Bajerna poručuju da ga neće prodati ni po koju cenu. Podseća li vas ovo na egzodus igrača Dortmunda u Bajern?

Da li se sprema transfer leta?

Možda da, ako pitate jedan klub, a sigurno ne, ako pitate drugi. Za sada su igrač i menadžer misteriozni.

Najbogatiji i, po mišljenju mnogih, najuspešniji klub na svetu, Real Madrid pokušaće u narednom prelaznom roku da "opljačka" Bajern Minhen i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "ukrade" im najboljeg napadača Roberta Levandovskog.

Strelac 42 gola ove sezone na meti je kluba čiju ponudu retko ko odbija. Ne radi se tu samo o novcu, već i o tome da je većini dece koja počnu da treniraju fudbal velika želja da zaigraju za "kraljevski klub", pa su mnogi na vrhuncima svoje karijere poželeli da obuku dres kluba iz Madrida. Vlasnika deset, a možda i 11 titula šampiona Evrope.

Da nije samo trač, potvrđuju i sledeće izjave...

"Predstavnici Real Madrida su me kontaktirali pre nekoliko nedelja. Poslušali smo šta su imali da kažu i obavestili Bajern da pregovaramo sa njima", kazao je za nemački "Špigel" menadžer Roberta Levandovskog, izvesni Cezari Kučarski.

U Bajernu su svesni da nije lako pronaći napadača koji može da postigne preko 40 golova, a više puta su u pregovorima sa drugim klubovima isticali "da ih novac ne zanima". Za njih je važnije da zadrže okosnicu tima, jer novca - očigledno imaju.

Zato je predsednik Rumenige burno reagovao.

"Levandovski će igrati za Bajern Minhen u narednoj sezoni iniko ne mora da razmišlja drugačije. Naša odluka je da nećemo dati Levandovskog drugom klubu, bez obzira šta nam ponude. Nemamo prelomnu tačku kada je Robert u pitanju", kazao je on.

Foto: Guliver/Getty images/Alex Livesey

Bez obzira na to koliko Bajern pokušavao da "odbije nalete" Real Madrida na kraju bi mogla da presudi volja igrača koji želi novi izazov u karijeri. Ovaj 27-godišnjak ima ugovor na još tri godine sa Bajernom, a u Minhen je stigao iz Dortmunda, nakon što je odlučio da ne želi da produži ugovor sa Borusijom.

Pre njega je to uradio Mario Gece, da bi "egzodus" iz Dortmunda bio nastavljen i na kraju ove sezone kada je Borusija morala da saopšti da je njihov kapiten Mats Humels rešio da napusti klub i da ga zanima samo prelazak u najveći klub u zemlji - Bajern.

Ono što je Bajern "uradio" Dortmundu, sada njima radi Real Madrid, pošto bi Robert Levandovski mogao da postane drugi fudbaler koji je "imao sve u Bajernu", ali je odlučio da se preseli u Španiju.

Pre njega je to uradio Toni Kros...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.