Izvor: MozzartSport.com, 13.Jul.2020, 15:21

Ono kad imaš milijardu, a naslediš 200 dolara

Majkl Džordan uz još 179 igrača našao se u testamentu bivšeg trenera

Jedan od najbogatijih sportista svih vremena, Majkl Džordan našao se među 180 košarkaša koji su, prilično neočekivano nasledili po 200 dolara.

Letećem Majklu, čije se bogatstvo procenjuje na preko milijardu dolara, ova suma svakako neće pomoći da "skrpi kraj sa krajem", pošto je to prosečna cena para patika koje se prodaju pod njegovim logom, ali mu emotivno svakako mnogo znači. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Naime, on se uz još nekoliko pozmnatih NBA imena kao što su Džeri Steklhaus, Rašard Valas, Vins Karter, Entoan Džejmison... našao u testamentu legendarnog Dina Smita kloji je umro pre pet godina.

Ovaj podatak se pojavio tek sada pošto je upitanju zaista kuriozitet. Smit je jedan od najcenjenijih koledž trenera svih vremena, a na klupi Severne Karoline je sedeo od 1971. do 1997. osvojivši dva šampiinoata. Jedan i sa Majklom Džordanom 1982 godine. Bio je i selektor SAD i odveo nacionalni tim do olimpijskog zlata 1976. u Montrealu. U košarkaškoj Kući slavnih je od 1983 godine.

Sveukupno, Din je u amanet ostavio da se 36.000 dolara ravnomerno rasporedi na 180 momaka koje je trenirao i volja mu je ispoštovana.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.