Oni su, ipak, glavne zvezde na SP: Pao svetski REKORD

Izvor: Mondo, 21.Jul.2019, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oni su, ipak, glavne zvezde na SP: Pao svetski REKORD

Druga takmičarska nedelja u Gvangdžuu proći će u praćenju najatraktivnijeg vodenog sporta.

Foto: Tanjug/AP/Mark Schiefelbein

Svetsko prvenstvo u vodenim sportovima je u prvoj nedelji bilo uvod u ono glavno i u najveći šou.

Naravno, to su plivačke discipline, koje su prvog dana donele sjajnu zabavu i nezapažen rezultat srpske štafete u trci 4 x 100 slobodnim stilom.

Britanski plivač Adam Piti postavio je u nedelju novi svetski >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << rekord na 100 metara prsno i postao prvi plivač koji je tu deonicu prešao za manje od 57 sekundi.

Velja noćas uskače u vodu

Najbolji srpski plivač Velimir Stjepanović počinje učešće u noći između nedelje i ponedeljka, kada će u 3 časa zaplivati u disciplini 200 slobodno.

Piti je bio najbrži u polufinalu rezultatom 56,88 sekundi. On je popravio sopstveni svetski rekord od 57,10 sekundi koji je postavio prošlog avgusta u Glazgovu.

Piti u Južnoj Koreji pokušava da osvoji treće uzastopno svetsko zlato u disciplini 100 metara prsno. On je u toj disciplini bio najbrži i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Finale trke na 100 metara prsno na programu je u ponedeljak.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

SP - Stjepanović bez plasmana u polufinale

Izvor: Sportske.net, 22.Jul.2019, 11:52

Neuspeh našeg predstavnika...Srpski plivač Velimir Stjepanović nije danas uspeo da se plasira u polufinale discipline 200 metara slobodnim stilom na Svetskom prvenstvu u južnokorejskom Kvandžuu...Stjepanović je u kvalifikacijama zauzeo 19. mesto rezultatom 1:47,40 minuta. U polufinale su otišla...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.