Oni će igrati nokaut fazu Lige Evrope!

Izvor: Mondo, 14.Dec.2018, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oni će igrati nokaut fazu Lige Evrope!

Poznato je ko će prezimeti u Evropi, u oba takmičenja.

Poslednje kolo grupne faze dalo je sve odgovore.

Počev od drame u Istanbulu i velike pobede BATE Borisova u Solunu, preko maestralne igre Mijata Gaćinovića (na slici) u Rimu, pa sve do uzbudljivog finiša odlučujućeg meča Olimpijakos - Milan, kompletirana je završna runda, koja je formirala spisak timova koji će ostati u Ligi Evrope i u 2019.

Pročitajte sve rezultate i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pogledajte izgled svih tabela!

Žreb za prvi "krug" nokaut faze (šesnaestinu finala) biće održan kada i žreb za Ligu šampiona - u ponedeljak, 17. decembra. Termini utakmica su 14. i 21. februar, kada ćemo gledati ukupno 32 tima.

Istorijski uspeh "srpskog" Ajntrahta

Maksimalni učinak u grupnoj fazi Lige Evrope imali su Salcburg i Ajntraht, koji je postao prvi nemački tim koji je to uspeo u oba evro-takmičenja.

Među nosioce na žrebu biće smešteno 12 pobednika grupa i četiri uspešnija trećeplasirana tima iz Lige šampiona, na osnovu njihovog ovosezonskog učešća u tom takmičenju.

Povlašćeni su: Bajer, Salcburg, Zenit, Dinamo Zagreb, Arsenal, Betis, Viljareal, Ajntraht, Genk, Sevilja, Dinamo Kijev, kao i Napoli, Valensija, Inter i Benfika.

Sa druge strane, nepovlašćeni su drugoplasirani iz grupne faze Lige Evrope i preostala četiri tima iz Lige šampiona, koja su imala slabiji učinak od prethodne četvorke: Cirih, Seltik, Slavija Prag, Fenerbahče, Sporting, Olimpijakos, Rapid Beč, Lacio Malme, Krasnodar, Ren i BATE Borisov, kao i Viktorija Plzenj, Briž, Šahtjor i Galatasaraj.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.