Olupina gotovo sigurno pripada MH370

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2015, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olupina gotovo sigurno pripada MH370

Zamenik malezijskog ministra saobraćaja Abdul Aziz Kapravi izjavio je danas da je "gotovo siguran" da deo olupine pronađen na obali ostrva Reinion u Indijskom okeanu pripada nestalom boingu 777 "Malezija erlajnsa", koji je nestao u martu prošle godine.

"Gotovo je sigurno da pronađeni deo krila aviona pripada boingu 777. To mi je rekao naš glavni istražitelj", rekao je Kapravi novinarima, a preneo Rojters.

Istražitelji avionskih nesreća zaputili su se danas prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Reinionu kako bi utvrdili da li deo olupine aviona pronađen na obali te francuske ostrvske teritorije pripadaju nestalom avionu "Malezija erlajnsa" na letu MH370.

Dva metra dugački deo olupine, za koji se čini da je deo krila aviona, pronašli su juče ljudi koji su čistili jednu plažu na Reinionu.

To otkriće je podstaklo nade u Maleziji i širom sveta da bi mogla da bude rešena jedna od najvećih misterija u sektoru avijacije, misterija nestanka malezijskog boinga 777 u martu 2014. godine.

Avion na letu MH370, koji je putovao od Kuala Lumpura za Peking sa 239 putnika i članova posade, nestao je noću iznad Južnog kineskog mora, pošto je neobjašnjivo skrenuo sa zacrtane rute prema severu.

Vlasti veruju da je on pao iznad Indijskog okeana, ali do sada nisu bili pronađeni nikakvi fizički dokazi za to.

Američki zvaničnik: Nađeni deo krila istog modela kao nestali avion

Istražitelji vazduhoplovne bezbednosti "veoma su uvereni" da je na zapadu Indijskog okeana nađen deo krila koji je jedinstven za "boing 777", kakav je bio avion kompanije Malezija erlajns koji je nestao prošle godine.

Neimenovani američki zvaničnik izjavio je da su istražitelji utvrdili da je deo nađen kod francuskog ostrva Reunion u zapadnom delu Indijskog okeana, deo krila (flaperon) modela 777.

S obzirom da nije nestao nijedan drugi avion tog tipa, i ako se potvrdi da nađeni deo pripada tom modelu, biće gotovo sigurno da je on sa aviona nestalog 8. marta 2014. godine, sa 239 ljudi, na letu 370 od Kuala Lumpura do Pekinga.

To bi dokazalo uverenja, zasnovana na satelitskim podacima, da je avion skrenuo južno pošto je prekinuo komunikacije, i otklonilo sumnje da je skrenuo severno ili da je negde sleteo pošto je otet.

Nađeni deo bi mogao da pomogne istražiteljima da utvrde kako se avion srušio, ali verovatno neće biti od pomoći u nalaženju olupine, s obzirom na jake okeanske struje i dug period od njegovog nestanka.

Američki istražitelji su do svojih zaključaka došli na osnovu fotografije olupine, a na ostrvo Reunion su došli francuski istražitelji da pregledaju nađeni deo aviona.

Avion je u trenutku poslednjeg kontakta bio iznad Andamanskog mora, oko 370 kilometara severozapadno od malezijskog grada Penang. Ostrvo Reunion je 5.600 kilometara jugozapadno od tog grada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) MALEZIJA SVE UVERENIJA: Olupina gotovo sigurno pripada MH370

Izvor: Kurir, 30.Jul.2015

Glavni malezijski istražitelj kaže da je skoro sasvim sigurno da je ovo deo krila nestalog boinga 777..KUALA LUMPUR - Zamenik malezijskog ministra saobraćaja Abdul Aziz Kapravi izjavio je danas da je "gotovo siguran" da deo olupine pronađen na obali ostrva Reinion u Indijskom okeanu pripada nestalom...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.