Izvor: MozzartSport.com, 30.Nov.2020, 09:49

Oliver Stević potpisao za Gran Kanariju

Iskusni srpski košarkaš u novom klubu

Bivši košarkaš čačanskog Borca i Crvene zvezde Oliver Stević (36) ima novi klub u ACB ligi. Nakon što je nosio dres Bilbaa, Fuenlabrade, Andore, Burgosa i Huventuda, krilni centar je potpisao za ekipu Gran Kanarije, javlja španski košarkaši novinar Čema de Lukas, prenosi italijanski Sportando.

Stević je parafirao kratkoročnu saradnju sa ekipom sa Kanarskih ostrva, koja je jako loše počela >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sezonu u španskom šampionatu, ubeležila je svega dve pobede u prvih 11 kola. Ipak, daleko bolje ide Gran Kanariji u Evrokupu, gde je sa učinkom 6-2 već obezbedila plasman u Top 16 fazu.

Srpski internacionalac će bez sumnje biti vredno pojačanje za Granku, kako iza sebe ima veliko iskustvo pre svega iz španske košarke. Zaigrao je 2011. godine za ekipu Bilbaa, potom je branio boje Fuenlabrade u sezoni 2015/16, da bi nakon toga tri godine nosio dres Andore. Vratio se na Jadran prošle godine i zaigrao za Igokeu, ali nije dugo potrajala njegova epizoda u Laktašima, vratio se ponovo u Španiju i potpisao za Burgos, potom i Huventud.

Tekuću sezonu Stević je počeo u dresu Fuenlabrade, za koju je u proseku beležio 7,7 poena i 5,5 skokova po meču.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Iskusnog centra pamtimo i po igrama u dresu Crvene zvezde u sezoni 2009/10, dok je najveći uspeh u karijeri ostvario sa ekipom Zjelone Gore 2013. godine, kada je postao šampion Poljske.

Gran Kanarija će Steviću biti 17. klub u profesionalnoj karijeri, pored navedenih ekipa branio je i boje Mašinca, Kopera, Slaska iz Vroclava, Vloclaveka, Oldenburga, Monferata i turskog Gazijantepa.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.