Olimpijakos povlači dres još jedne legende VIDEO

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 18:41

Olimpijakos povlači dres još jedne legende VIDEO

Olimpijakos je obavestio javnost da će povući dres sa brojem 15 iz upotrebe, u čast legendarnom košarkašu crveno-belih Jorgosu Printezisu.

Sjajna karijera grčkog košarkaša, biće počastvovana povlačenjem njegovog dresa iz upotrebe.

Olimpijakos je izdao saopštenje na Printezisov rođendan da će ceremonija da se održi 6. septembra, 2024. godine.

Bivši grčki košarkaš imao je karijeu za pamćenje sa dve evroligaške titule u dresu crveno-belih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Pireja 2012. i 2013. godine.

Printezis je skoro čitavu karijeru nosio dres Olimpijakosa, osim u dva navrata kada je nastupao za Unikahu iz Malage dve sezone i kada je bio na pozajmici u Larisi.

Ostaće zauvek upamćen Printezisov koš u finalu Evrolige 2012. godine protiv CSKA iz Moskve u Istanbulu kojim je Olimpijakosu doneo titulu prvaka Evrope.

Četiri puta je bio šampion Grčke i tri puta je osvajao Kup sa Olimpijakosom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KAKVA ČAST: ‘Crveno-beli’ povlače dres još jedne legende!

Izvor: HotSport.rs, 22.Feb.2024

Velika privilegija. Iz Olimpijakosa su odlučili da povuku dres iz upotrebe sa brojem 15 u čast  čast legendarnom košarkašu tog tima Jorgosu Printezisu. Izvanredna karijera ovog grčkog asa biće krunisana ovim gestim kluba iz Pireja, a velike zasluge ima za osvajanje Evrolige 2012. i 2013....

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.