Olimpijakos poveo, Milutinov motivisan

Izvor: MVP.rs, 19.Apr.2017, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olimpijakos poveo, Milutinov motivisan

Pirejci lako sa Pivarima.

Olimpijakos je pokazao veliku želju u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Anadolu Efes nije. Zato je grčki tim lagano došao do trijumfa nad turskim i tako poveo u seriji sa 1-0. Duel je odigran u prepunoj "Dvorani mira i prijateljstva", a konačan rezultat je bio 87:71.

Pivari su bili potpuno nespremni da se suprotstave svojim domaćinima. Jasna ideja kako bi trebalo da igraju nije mogla da se nazre ni u jednom trenutku meča i pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << je kako će doći do brejka. Olimpijakos je prikazao veliku želju i taktičku pripremljenost i od samog starta je "mleo" svog protivnika. Iz velike želje dolazi i jaka odbrana, što je prouzrokovalo da Efes bude očajan u šutu iz igre. Poene je postizao isključio iz individualnih rešenja Tome Ertela, Džejsona Grejndžera i Tajlera Hanikata. Crveno-beli su odigrali kao i uvek - timski, čvrsto i sinhronizovano. Pobeda nije mogla da izostane.

Duelu je prisustvovao i generalni menadžer San Antonio Spursa, Ar Si Bjuford, koji je došao da gleda potencijalne košarkaše njegovog tima, Nikolu Milutinova i Jorgosa Printezisa. Obojica su odigrala sjajno. Nešto bolji je bio srpski centar, koji je zabeležio 11 poena, sedam skokova i po dve asistencije i blokade (indeks korisnosti 20). Grk je ostvario dabl-dabl učinak, a upisao je po 11 poena i uhvaćenih lopti (val 18). Hanikat je učestvovao sa 17 poena i 10 skokova, dok je Ertel ubacio 14 poena, uz četiri asistencije.

Naredni meč između Olimpijakosa i Anadolu Efesa će biti odigran u petak, takođe u Pireju.

(foto: Euroleague)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.