Olimpija promašila pobedu, FMP slavio u Železniku

Izvor: B92, 04.Mar.2019, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olimpija promašila pobedu, FMP slavio u Železniku

Košarkaši FMP-a pobedili su slovenačku Olimpiju rezultatom 64:63 u 20. kolu ABA lige.

FMP je slavio posle slabog prvog i odličnog drugog poluvremena, te pobedom Olimpiju ostavio "zakucanu" za dno tabele.

Olimpija je odlično odigrala drugu četvrtinu, rešila je u svoju korist rezultatom 23:9, ali nije uspela da održi dobru košarku u nastavku.

FMP je -10 sa poluvremena uspeo da nadoknadi već pred ulazak u poslednji kvartal, da bi drugim delom te četvrtine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otišao na višak od sedam poena. Ipak, gosti iz Ljubljane su uspeli da se vrate u meč i zakomplikuju život ekipi iz Železnika.

Miha Lapornik je doneo prednost gostima od pola koša trojkom, da bi Marko Radovanović vratio rezultatski plus na stranu domaćina slobodnim bacanjima na 25 sekundi do kraja.

Gosti su u poslednjem napadu imali nekoliko pokušaja da dođu do pobede, ali su Tomić i Lapornik promašili šuteve, pa je FMP ipak slavio.

Kod pobednika su se istakli Stefan Momirov sa 14, Radoš Šešlija sa 12 i Aleksa Uskoković sa 10 poena i sedam asistencija.

Olimpiju je predvodio Marvin Džouns sa 17 poena, Lapornik je imao 14, Mirza Begić 13, a Domen Lorbek 11 poena.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

FMP pobedio Olimpiju na Zdovcovom povratku na njenu klupu (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 04.Mar.2019

U pretposlednjem meču 20. kola ABA lige slovenački tim savladan u Železniku sa 64:63 (17:13, 9:23, 22:13, 16:14)...Pogocima Marka Radovanovića iz slobodnih bacanja FMP je na 25 sekundi pre kraja poveo sa 64:63. Olimpija je imala još toliko vremena da organizuje napad iz kojeg je mogla da se izrodi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.