Izvor: MozzartSport.com, 27.Feb.2021, 05:46

Ol star Sabonis poklekao pred Bostonom, problemi s raspoznavanjem u Oklahomi (VIDEO)

Kemba dominirao sa 32 poena u TD gardenu

Saznao je Domantas Sabonis neposredno pre utakmice sa Bostonom da će drugi put u karijeri igrati Ol star utakmicu zbog odustajanja Kevina Durenta. Uz lepe vesti Litvanac je odigrao vrlo kvalitetan meč, ali to je bilo nedovoljno za pobedu u TD gardenu - 118:112.

Pejsersi su furiozno otvorili utakmicu, napravili seriju 18:4 i došli do maksimalnih plus 14. Međutim, već do kraja prve deonice Seltiksi su istopili >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prednost gostiju, a od naredne preuzeli primat i čuvali prednost do završetka duela. Prišla je Indijana na 115:112 dvadesetak sekundi pre kraja kada je Sabonis poentirao uz dosta sreće, ali vremena za eventualni produžetak ili pobedu bilo je suviše malo budući da igračima Bostona nije zadrhtala ruka sa linije penala.

Kemba Voker, Džejson Tejtum i saigrači prekinuli niz od tri vezana poraza, dok je Indijani ovo bio treći neuspeh u minule četiri utakmice. Pejsersima nije pomoglo ni 24 poena, šest skokova i devet asistencija Sabonisa, jer su Seltiksi u svojim redovima imali raspucanog Kembu Vokera. Plejmejker je došao do ovosezonskog ličnog rekorda sa 32 poena, a tome je dodao tri uhvaćene lopte i šest asistenicja.

Season-high 3⃣0⃣ for Kemba!@celtics up late on ESPN pic.twitter.com/VO8pmYDJjZ

Kako je na istoku paklena konkurencija za mesta u plej-ofu, ne bi trebalo da začudi to što je tim iz Masačuseca posle večerašnjeg trijumfa skočio sa devete na čak petu poziciju.

Poput Bostona, uspešni su bili i Los Anđeles Klipersi. Oni su u Fedeks forumu uz lagani flert Kavaija Lenarda sa tripl-dablom rutinski obavili posao protiv Memfisa. Vratili su Grizlisima istom merom za poraz od pre 24 sata. Vrhunsku izvedbu režirao je Lenard sa 30 poena, devet skokova, sedam asistencija i šutem iz igre 8/13.

Zanimljiva situacija viđena je u duelu Oklahome i Atlante gde su obe ekipe na teren izašle u dresovima slične boje. Hoksi su bili u crvenom, Tanderi u jarko narandžastom, a sudije nisu našle za shodno da reaguju... Do poluvremena. Na pauzi su se košarkaši Oklahome presvukli u belu opremu, raspoznavanje na terenu je postalo neuporedivo lakše, a pobeda je otišla u ruke Tandera.

The red vs. orange jerseys ???????????? pic.twitter.com/by73UAz2KL

NBA - REZULTATI

Boston - Indijana 118:112

/Voker 31 - Sabonis 24/

Toronto - Hjuston 122:111

/Pauel 30 - Oladipo 27/

Čikago - Finiks 97:106

/Lavin 24 - Buker 22/

Detrorit - Sakramento

Memfis - Los Anđeles Klipers 99:119

/Valančjunas 22 - Lenard 30/

Majami - Juta 124:116

/Batler 33 - Mičel 30/

Oklahoma - Atlanta 118:109

/Gildžs-Aleksander 24 - Kolins 25/

Golden Stejt - Šarlot (u toku)

Los Anđeles Lejkers - Portland (u toku)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.