Izvor: Nezavisne Novine, 04.Apr.2016, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okupi ekipu, Nejmar vodi najbolje u Brazil (VIDEO)

Napadač Barselone Nejmar da Silva organizuje turnir u fudbalu "Nejmarova petorka", a najbolje ekipe svijeta, uključujući i jednu srpsku, gostovaće u Brazilu.

Prvi kvalifikacioni turniri su počeli u januaru, a u Srbiji će se igrati u Nišu (9. april), Kragujevcu (16. april), Novom Sadu (23. april) i Beogradu (7. maj).

Po četiri najbolja kluba iz svakog grada će se plasirati na završni turnir u Nišu 15. maja, a pobjednik će predstavljati Srbiju u Sao Paulu. Mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da učestvuju igrači od 16 do 25 godina.

Pravila su sljedeća – svaki tim ima po pet igrača na terenu, gubi po jednog za svaki primljen gol, sve dok jedna ekipa ne ostane bez fudbalera ili istekne deset minuta igre.

"Ovo je zabavna, brza i tehnička igra. To je fudbal koji sam oduvijek volio da igram. Po ovim pravilima igra će biti još uzbudljivija. Oduvijek sam želio da osnujem svoj turnir i pozovem najbolje timove u svoj rodni grad. Ovo se konačno ostvarilo uz pomoć Red Bulla, tako da jedva čekam da vidim šta mladi igrači iz svih krajeva svijeta znaju i umiju", rekao je Nejmar.

Pored Srbije, na finalnom turniru će se naći i pobjednički timovi iz više od 40 zemalja među kojima su Njemačka, Holandija, SAD, Španija, Portugalija, Meksiko i Italija.

Najbolji tim sa turnira u Brazilu će gostovati Nejmaru na utakmici Barselone na Nou Kampu.

Cilj Nejmarovog instituta (Instituto Projeto Neymar Jr) je da pruži vannastavne i sportske aktivnosti socijalno najugroženijoj djeci i porodicama, promoviše društvenu inkluziju i podstakne učešće u zajednici.

Insitut je otvoren 2014. godine i predstavlja drugi "FutbolNet" program u Brazilu u partnerstvu sa Fondacijom FK Barselona, nakon što je prvi postavljen u favelama Rio de Žaneira dvije godine ranije.

(NN/B92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.