Okser dvorani dao ime Erik Kantona

Izvor: B92, 15.Okt.2023, 00:22

Okser dvorani dao ime "Erik Kantona"

Francuski drugoligaš Okser dao je ime dvorani za treninge "Erik Kantona" u čast fudbalera koji je ponikao u tom klubu.

"Okser je grad koji mi je mnogo značio. Ovaj klub je moja porodica. Ovdje sam doživeo vrlo intenzivne trenutke koji su mi pomogli da se izgradim. Da klub iz tako malog grada ostaje na vrhu nekoliko decenija, to je izuzetno. Imao sam ovde odličnu obuku. U životu sam uvek delovao po instinktu i osećao sam da tu nešto ima. Nisam pogrešio. Veoma sam srećan. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Osećam se kao da imam 15 godina", rekao je prilikom ceremonije bivši francuski reprezentativac.

Za Okser je igrao od 1983. do 1988. godine, a postigao je 23 gola na 88 mečeva.

Kantona je zatim u domovini igrao u klubu iz rodnog grada Marselju, kao i u Bordou, Monpeljeu i Nimu, pre nego što se otisnuo u Englesku i igrao za Lids i Mančester Junajted, gde je 1997. godine okončao profesionalnu karijeru.

Za reprezentaciju Francuske je od 1987. do 1995. godine odigrao 45 mečeva i postigao 20 golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.