Okon pobedio u trci za Veliku nagradu Madjarske

Izvor: Beta, 01.Avg.2021, 17:27

Okon pobedio u trci za Veliku nagradu Madjarske

Vozač ekipe Alpin Esteban Okon pobedio je danas u trci za Veliku nagradu Madjarske i ostvario prvu pobedu u karijeri u Formuli 1.Okon je iskoristio haos u prvom krugu na Hungaroringu, vozio je sigurno i ostvario najveći uspeh u karijeri.Drugo mesto zauzeo je vozač Aston Martina Sebastijan Fetel, a treće mesto aktuelni svetski šampion vozač Mercedesa Luis Hamilton, koji je u jednom trenutku bio poslednji, 14. iako je krenuo sa pol pozicije. On je sada preuzeo vodjstvo u generalnom plasmanu sa šest bodova više od Maksa Verstapena iz Red Bula.Vozač Ferarija Karlos Sainc zauzeo je četvrto mesto, peti je bio Fernando Alonso iz Alpina, a šesti Pjer Gasli iz Alfa Taurija, koji je osvojio i dodatni bod za najbrži krug trke.Vozač Alfa Taurija Juki Cunoda zauzeo je sedmo mesto, osmo i deveto mesto zauzeli su vozači Vilijamsa Nikolas Latifi i Džordž Rasel, a na 10. mestu trku je završio Maks Verstapen iz Red Bula.Trka je bila prekinuta posle incidenta u prvom krugu. Vozač Mercedesa Luis Hamilton krenuo je sa pol pozicije, odbranio je vodjstvo, a iza njega došlo je do incidenta. Njegov timski kolega Valteri Botas loše je startovao sa drugog mesta, zakačio je Landa Norisa iz Meklarena, koji je tada ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Okon pobedio u trci za Veliku nagradu Mađarske, iskoristio haos u prvom krugu

Izvor: Radio 021, 01.Avg.2021

Vozač ekipe Alpin Esteban Okon pobedio je danas u trci za Veliku nagradu Mađarske i ostvario prvu pobedu u karijeri u Formuli 1.

Nastavak na Radio 021...

Fetel diskvalifikovan, Hamiltonu drugo mesto u Mađarskoj

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Avg.2021

Nemački vozač Sebastijan Fetel diskvalifikovan je i izgubio je drugo mesto na današnjoj trci za Veliku nagradu Mađarske u Formuli jedan.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.