Odmor! Evo koliko traju pauze u ligama petice

Izvor: Mondo, 23.Dec.2016, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odmor! Evo koliko traju pauze u "ligama petice"

I Englezi počeli da razmišljaju o zimskom odmoru.

Foto: Guliver/Getty image/Thinkstock

  Kraj decembra i početak januara periodi su bez fudbala u najjačim evropskim ligama. Osim u Engleskoj, gde se tradicionalno igra na "Boksing dej" (dan posle katoličkog Božića), kao i 1. januara.

Zapravo, premijerligaši će u narednih mesec dana odigrači čak pet prvenstvenih i jednu utakmicu FA kupa.

Pretrpan raspored i nemanje zimskog odmora mnogi u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Engleskoj vide kao jedan od razloga neuspeha klubova na međunarodnoj sceni i reprezentacije, pa su i na Ostrvu počeli da razmišljaju o pauzi.

Škoti su ove sezone uveli slobodan januar (četiri nedelje pauze), a moguće je da se nešto slično uskoro dogodi i u engleskom šampionatu.

Potvrdio je to u razgovoru za "Skaj sport" izvršni direktor Premijer lige, Ričard Skudamore.

"Razmišljamo o tome, ali još je rano reći da li su šanse da se dogodi velike ili male. Ako odlučimo da je to dobra ideja, sigurno ćemo prvo imati probni projekat. Da je sve to lako izvodljivo, do sada već zaživelo", smatra Skudamor.

Za razliku od Ostrva, zimska puza je praksa širom Evrope.

U Nemačkoj je u sredu spuštena zavesa na prvi deo sezone, a igrači će ponovo pred publiku 30 dana kasnije - 20. januara.

Odmor je počeo i u Francuskoj, ali će trajati nešto kraće - do 14. januara, dok će italijanski klubovi opet zaigrati 7. januara, a španski dan ranije.

Na ovu temu dosta se priča(lo) i u Srbiji, ali za sada nema promene kalendara, pa zimska pauza traje duže nego letnja. Superligaši su svoje obaveze za ovu godinu završili 15. decembra, a takmičenje se nastavlja tek za 66 dana - 18. februara. I to, ako vremenski uslovi dozvole...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.