Odložen i Kup afričkih nacija

Izvor: Sportske.net, 30.Jun.2020, 20:10

Odložen i Kup afričkih nacija

Nakon EP i Kopa Amerika...

Takmičenje u fudbalskom Kupu afričkih nacija, koje je trebalo da se odigra naredne godine, pomereno je za 2022. zbog prenatrpanog kalendara usled pandemije korona virusa.

Konfederacija afričkog fudbala (CAF) danas je saopštila da će se turnir 24 ekipe igrati u januaru i februaru 2022. godine u Kamerunu.

"Datumi turnira i preostalih utakmica u kvalifikacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << biće naknadno objavljeni", navodi se u saopštenju CAF.

U kvalifikacijama je ostalo da se odigra još četiri kola, a sa rasporedom se kasni zbog pandemije. Ove godine nije odigrana nijedna utakmica, a za oktobar i novembar slobodna su samo četiri termina.

CAF je zbog "trenutnih okolnosti" otkazao ovogodišnji ženski turnir Kupa afričkih nacija, a umesto toga pokrenuće žensku Ligu šampiona 2021. godine.

Svaka od 54 članice CAF dobiće po dodatnih 300.000 dolara, kao pomoć za pokrivanje troškova tokom pandemije. Ukupni paket pomoći iznosi 16,2 miliona dolara.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Kup afričkih nacija prolongiran za 2022.

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jul.2020, 07:43

Fudbalski Kup afričkih nacija, koi je trebalo da se igra sljedeće godine, pomjeren je za 2022, a do promjene kalendara je došlo zbog pandemije virusa korona.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.