Odlazak legende: Penzionisao se Tijeri Anri /VIDEO/

Izvor: Blic, 16.Dec.2014, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlazak legende: Penzionisao se Tijeri Anri /VIDEO/

Jedan od najboljih francuskih fudbalera svih vremena, Tijeri Anri, odlučio je da u 37. godini, a posle 20 godina profesionalnog bavljenja ovim sportom, okonča svoju bogatu karijeru.

"Bilo je ovo neverovatno putovanje. Hteo bih da se zahvalim svim navijačima, saigračima i ljudima koji su imali veze sa Monakom, Juventusom, Arsenalom, Barselonom, njujorškim Red Bulsima i, naravno, francuskom reprezentacijom, a koji su mi i pomogli da se osećam tako posebno svih ovih godina. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Iza mene su neki neverovatni momenti (uglavnom dobri!) i fantastično iskustvo. Nadam se da ste uživali u gledanju kao što sam ja uživao u tome što sam uzimao učešće u svim tim utakmicama. Vidimo se sa one druge strane...", poručio je Anri, koji će ubuduće raditi na televiziji, kao stručni konsultant za "Skaj sport".

Tijeri Anri je dao 175 golova u Premijer ligi, što je četvrti najbolji učinak u istoriji tog takmičenja, osvojio je dve titule sa londonskim "tobdžijama", kao i tri FA kupa dok je igrao za njih od 1999. do 2007.

Sa Barselonom je potom stigao do trofeja Lige šampiona (2009) i vratio se na kratko u Arsenal, 2012. kao pozajmljeni igrač Red Bulsa, koji mu je bio i poslednji u karijeri.

Iako će mnogi večno pamtiti kako je "na kvarno", rukom smirio loptu, a onda asistirao Galasu za remi sa Republikom Irskom i, baš na taj način, uspešno okončan baraž za Mundijal 2010. godine, Anri će ipak ostati upamćen kao čarobnjak sa loptom. Ne kažemo to zbog 123 nastupa za Francusku i 51 gola u njenom dresu, niti 792 takmičarska klupska nastupa i 360 pogodaka. Već, prosto... jer je igrao onako kako fudbal i treba da se igra. Sa uživanjem.

Recimo, ovako:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tjeri Anri postaje komentator

Izvor: B92, 16.Dec.2014

Legendarni napadač Arsenala Tjeri Anri objavio je da se povlači iz profesionalnog fudbala i da će postati televizijski komentator...“Bilo je ovo neverovatno putovanje i želeo bih da se zahvalim svim navijačima i saigračima u Monaku, Juventusu, Arsenalu, Barseloni, Njujorku i naravno reprezentaciji...

Nastavak na B92...

Anri i zvanično završio karijeru

Izvor: TV Arena Sport, 16.Dec.2014

Jedan od najboljih francuskih fudbalera svih vremena, Tijeri Anri odlučio je da nakon 20 godina profesionalnog bavljenja fudbalom, završi karijeru u 37. godini starosti..."Bilo je ovo neverovatno putovanje. Hteo bih da se zahvalim svim navijačima, saigračima i ljudima koji su imali veze sa Monakom,...

Nastavak na TV Arena Sport...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.