Od očaja do sna: Borba za život nas je ojačala

Izvor: Mondo, 06.Apr.2016, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od očaja do sna: "Borba za život nas je ojačala"

Golman Lestera Kasper Šmajhel izjavio je da je borba za opstanak prošle sezone dala dovoljno snage i znanja timu da se izbori sa ovosezonskim pritiskom u borbi za titulu.

Foto: AP Photo/ Frank Augstein

Lester je ove sezone pravo "otkrovenje" Premijer lige i lider je Premijer lige.

DOBIJAJU ULICE?

Gradonačelnik Lestera Piter Soulsbi rekao je da bi pojedine ulice trebalo preimenovati >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << po treneru Klaudiju Ranijeriju i fudbalerima kluba iz tog grada, ako osvoje Premijer ligu ove sezone. "Lester je u prošlosti već odavao počast sportskim zvezdama. Imamo oblast nazvanu po golferima, a postoji i Linekerov drum. Uspeh fudbalera je plod timskog rada pa bismo u gradu mogli da imao Džeremi Vardi područje, ulicu Kaspera Šmajhela, prilaz Danijela Drinkvotera i drum Klaudija Ranijerija", rekao je gradonačelnik.

Iako su sada sve oči uprte u njih, tvrde da ne igraju pod presijom i "moranjem", već da uživaju u svakom trenutku.

"Mi nismo pod pritiskom. Pritisak je bio prošle sezone kada smo bili priterani uz zid, i borili se za svoje živote. Ta borba je bila veoma važna za sve u klubu, za ceo grad i za kompletnu zajednicu. Ljudi bi izgubili poslove, a to bi bilo katastrofalno za nas. To je bio pravi pritisak. Sada uživamo i ovo što sada radimo je zaista sjajno", rekao je Šmajhel.

Šmajhel je od 2011. godine u Lesteru i do sada je za "lisice" branio u 213 mečeva, i ima jednu osvojenu titulu u Čempionšipu.

Ekipa Lestera šest kola pre kraja Premijer lige vodi na tabeli sa 69 bodova, sedam više u odnosu na drugoplasirani Totenhem.

Narednu utakmicu Lester će odigrati u nedelju kada od 14.30 časova gostuje ekipi Sanderlenda.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.