Od kada je Jokić rekao da će igrati, pričamo da ćemo igrati finale

Izvor: B92, 16.Jun.2019, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Od kada je Jokić rekao da će igrati, pričamo da ćemo igrati finale"

Proslavljeni srpski košarkaš Žarko Paspalj osvrnuo se na titulu osvojenu u Argentini i prokomentarisao predstojeći Mundobasket u Kini.

Jedan od najupečatljivijih momenata karijere Žarka Paspalja jeste osvajanje titule svetskog šampiona 1990. godine u Buenos Airesu i uspomene je podelio u intervjuu za Sportski Žurnal.

"Sećam se trofeja iz Argentine, osvojenog u nekom drugom vremenu, u drugačijim uslovima. Ali, bez tradicije i sećanja na ono što je bilo teško >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da može da se gradi budućnost. Dobro je što je pehar ovde na proputovanju, jer nam je postao manir da nam pamćenje doseže do prekjuče", počeo je priču Paspalj i nastavio:



"Velika je stvar biti svetski prvak, samo mi je mnogo žao što ovog trenutka taj pehar ne može da drži čovek koji je tada bio verovatno naš najbolji igrač, Dražen Petrović, koji nije sa nama mnogo, mnogo godina. Siguran sam da bi bio ponosan, uz sve ostale uspehe koje je postigao u životu, i na to Svetsko prvenstvo, sa sjajnom generacijom. Kao i preostalih 11 momaka koji su ravnopravno učestvovali u tome, kao i trener koji nas je odredio",
rekao je bivši košarkaš Budućnosti, Partizana, San Antonio Sparsa i grčkih velikana.

Slaže se sa ocenom da se u našoj košarkaškoj javnosti posle potvrde da će Nikola Jokić igrati u Kini stvorila bespotrebna i kontraproduktivna euforija i za to u krivi i medije.

"Vratimo se unazad dva meseca i prisetimo spinovanja u novinama da li će Jokić igrati ili enće. Stvarno je bilo poražavajuće. To je tema za posebnu obradu i koja mnogo šteti atmosferi, pragmatičnosti i objektivnosti prema sportu. Posle dva meseca koja nisu bila po ukusu zaljubljenika u košarku i reprezentaciju, desio se taj značajan datum kada je on rekao „da”, kao da se ženi i pristao da igra za reprezentaciju. A mislim da se to pitanje nije postavljalo ni jednog trenutka, osim u štampi", napomenuo je Paspalj.

Takođe se osvrnuo i na Olimpijadu 2020. godine i prokomentarisao mišljenje javnosti da je reprezentacija Srbije sa Nikolom Jokićem jedan od favorita za titulu.

"A od dana kada je Jokić rekao da će igrati, ne pričamo ni o čemu drugome osim da ćemo igrati finale i da ćemo biti prvi. Da je to – to, jer sa ovakvom reprezentacijom, po mišljenju dosta nezrele publike, sve osim zlata smatralo bi se neuspehom. Ako mene neko pita, najvažnije je da se kvalifikujemo na Olimpijske igre. A to, da vam odmah kažem, neće biti nimalo lako, jer i drugi su dobri, i drugi imaju NBA igrače, tako da bi naš primarni cilj morao da bude prolaz u Tokio", zaključio je Žarko Paspalj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.