Od borbe za opstanak do šanse za plej-of

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jan.2011, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od borbe za opstanak do šanse za plej-of

Trener poljskog košarkaškog prvoligaša Polfarme, srpski stručnjak Zoran Sretenović, rekao je da su igrači tog kluba od njegovog dolaska na čelo stručnog štaba prešli dug put od pozicije u zoni ispadanja do borbe za plasman u plej-of državnog sampionata.

"Mogu da budem više nego zadovoljan urađenim", izjavio je Sretenović i podsetio da se ekipa, koju je zatekao na poslednjem mestu prvenstvene tabele, sada nalazi na petoj poziciji.

"Kvalitet lige u Poljskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je na zavidnom nivou. Ima puno timova koji su dosta izjednačeni", naveo je Sretenović i dodao da u zemlji domaćinu minulog šampionata Evrope trenutno igra "puno kvalitetnih stranaca."

On je preneo da u ekipi Polfarme na raspolaganju ima "nekoliko veoma kvalitentih domaćih igrača", ali je naglasio da je "primetan nedostatak klasične petice".

"Ostale pozicije u timu su nam dobro popunjene. U Polfarmi igra i naš internacionalac Uroš Mirković koji pruža odlične partije, uprkos tome što je do nedavno imao problema sa povredom", rekao je Sretenović.

Nekadašnji trener podgoričke Budućnosti i novosadske Vojvodine tvrdi da najviše poverenja ima u domaće adute, bivše reprezentativce Poljske - plejmejkera Roberta Skibnjevskog i beka Kamila Hanasa.

Sretenović je istakao da nije imao većih problema sa privikavanjem na novu sredinu, s obzirom da je još iz igračkih dana "dobro upoznat sa zbivanjima u poljskoj košarci".

"Poslednje tri sezone u igračkoj karijeri proveo sam u Poljskoj tako da sam dobro znao šta me očekuje na klupi Polfarme kada sam potpisao ugovor sa čelnicima kluba iz Starograda", rekao je Sretenović.

Prema njegovim rečima, kalendar u nacionalnoj ligi i Kupu te zemlje je "veoma zgusnut" i zbog toga nije imao dovoljno vremena da se posveti aktuelnim dešavanjima u srpskoj košarci.

"Slabiji rezultati naših predstavnika u Evroligi odraz su dešavanja u samim klubovima. Partizan je sve karte bacio na Evroligu, a u regionalnom takmičenju 'crno-beli' deluju dosta izmoreno", ocenio je Sretenović.

Gvoreći o situaciji u viceprvaku Srbije Hemofarmu, u kome je radio kao pomoćnik aktuelnog trenera Vrščana Željka Lukajića, podsetio je da je taj klub u letnjem prelaznom roku promenio dosta igrača što se u značajnoj meri odrazilo na rezultate u novoj sezoni.

"Osim toga, treba imati na umu da od početka sezone Vrščani imaju mnogo problema sa povredama. Ostala dva naša kluba u regionalnoj ligi, Crvena zvezda i Radnički iz Kragujevca, oformili su ekipe kasno, pa nisu mogli da računaju na bolje rezultate od postugnutih", zaključio je Sretenović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.