Obradović: Nezgodni rivali Srbije na Mundobasketu

Izvor: B92, 30.Apr.2023, 13:07

Obradović: Nezgodni rivali Srbije na Mundobasketu

Saša Obradović, trener košarkaša Monaka, smatra da Srbiju na Mundobasketu očekuju veoma interesantni mečevi.

Žrebom u Manili u subotu određeno je da Srbija bude u grupi sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom, a Obradović je rekao da izabranici selektora Svetislava Pešića svakako moraju da uđu oprezno u takmičenje.

Posebno je apostrofirao jačinu Kine.

"Iz ove perspektive mogu da kažem da su Kina, Portoriko i Južni Sudan svakako nezgodni protivnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da zaslužuju respekt i oprez. Kina će sigurno da bude opasna, nema sumnje, Sale Đorđević će da ih spremi maksimalno, a uz to odlično poznaje i naše igrače", kaže Obradović za Sportklub.

Smatra da ni protiv Portorika neće biti jednostavno, dok Južni Sudan ne poznaje dovoljno.

"Portoriko je po tradiciji nezgodan protivnik, igraju temperamentno, idu uvek na maksimum angažovanja. Stalno nam je teška glava bila protiv njih. Portorikance ne smemo da potcenimo", poručio je trener Monaka.

Svetsko prvenstvo u Manili na programu je od 25. avgusta do 10. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.